"Moja BiH"
83

Bogat program i brojni gosti na svečanoj proslavi Dana državnosti BiH u Švicarskoj

Klix.ba
"Moja BiH", zajednica bosanskih udruženja centralne Švicarske, koja su se okupila oko ideje promovisanja nacionalnih vrijednosti BiH, povodom Dana državnosti BiH u Cirihu organizira manifestaciju na kojoj će okupiti sve Bosance i Hercegovce i prijatelje ove zemlje u Švicarskoj, ali i drugim zemljama regiona.

Na manifestaciji će govoriti Emir Hadžihafizbegović, Bogić Bogićević i Tašo Dacić. Nakon toga, u sklopu ove manifestacije bit će održana izložba i promocija fotomonografije BiH autora Samira Sinanovića. Uz večer filma i sevdaha s Arminom Omerovićem i Almom Subašić nastupit će kulturno-umjetnička društva u Švicarskoj te škole iz Luzerna i Ciriha.

U sklopu muzičkog dijela programa nastupit će Eldin Huseinbegović i Amel Ćurić, a moderatori programa su Ana Bavrka i Nevres Softić.

U sklopu svečanosti bit će upriličena i dodjela priznanja za humanistu, umjetnika, sportistu, privrednika i Bosanca godine.

Emir Hadžihafizbegović će u nedjelju, 25. novembra, u Luzernu odigrati monodramu "Sve je do nas". Zbog velikog interesovanja predstava će biti igrana u dva termina, u 18:30 i 20 sati.

Monodrama u kojoj Hadžihafizbegović glumi profesora matematike bez posla, tjera nas da se restartujemo, da se borimo i krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori.

Više informacija možete pronaći na Facebooku ili zvaničnoj stranici ove zajednice.