magazin
3

BN radio obilježava 20 godina postojanja

Klix.ba
Radio BN danas obilježava 20 godina uspješnog postojanja i rada. Od osnivanja radio se postepeno, ali kvalitetno razvijao, pa je tako danas prepoznatljiv širom svijeta.

Sve je počelo 4. januara 1995. godine kada se prvi put u eteru čuo zvuk BN radija. Dobar odabir muzike i izvođača, kao i tačnih i provjerenih informacija bili su preduslov da radio BN dobije najveće povjerenje slušalaca i bude najslušaniji.

Za kratak period BN radio dospio je u sam medijski vrh Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, bivših jugoslovenskih republika, te satelitom i putem interneta ušao među slušaoce širom svijeta.

Uz programske pomake BN Radio se prilagođava svim svojim slušaocima, ali i zadržava svoju prepoznatljivost. Uz savremene tehnološke napretke i korištenje drušvenih mreža, BN radio se širi i bazu svojih slušalaca iz dana u dan čini većom.

A povodom dvadesete godišnjice postojanja BN Radija, u znak zahvalnosti slušaocima na dugogodišnjem povjerenju, BN Radio je organizovao poseban program sa muzikom uživo i nagradama.