Blidinje Zima Fest
86

Blidinje za novogodišnje praznike očekuje hiljade gostiju iz BiH i regije

G. Š.
Blidinje Zima Fest
Blidinje Zima Fest
Na prostoru Parka Prirode Blidinje u neposrednoj blizini skijaškog centra Risovac sprema se veliki trodnevni zimski party,na kojem se prema najavama organizatora, za novogodišnje praznike očekuje nekoliko hiljada posjetilaca iz BiH, dijaspore i čitave regije.

"I ove godine održat će se veliki zimski party, Blidinje Zima Fest od 30. decembra 2023. do 1. januara 2024. godine. Zagarantirana i provjerena vrhunska zabava odvijat će se u velikom šatorskom objektu pored skijališta u Parku prirode Blidinje s bogato uređenim interijerom, osiguranim grijanjem te vrhunskom produkcijom i ugostiteljskom ponudom", navode organizatori.

Festival će službeno započeti 30. decembra i trajat će do 1. januara naredne godine, a posjetioci će imati priliku da uživaju u zimskoj idili podno planina Vran i Čvrsnica u jedinstvenom ambijentu i izvedbama regionalnih zvijezda.

Prvu večer posjetioce će zabavljati Dalmatino te DJ. Drugi dan Festivala, na doček Nove 2024. godine, nastupit će Deja Vu band također uz podršku DJ-a, dok će treće večeri posjetioce zabavljati Adi Šoše i Milica Todorović.

Organizatori ističu kako ovaj festival već tradicionalno plijeni veliku pažnju posjetila iz čitave regije, zbog čega se iz godine u godinu i organizacija podiže na veći nivo. Vjeruju da će ovogodišnji događaj nadmašiti sva očekivanja i najavljujući vrhunsku zabavu i pravi zimski ugođaj.

Osim Blidinje Zima Festa i većina ugostiteljskih objekata na Blidinju tokom decembra organizuje zanimljive sadržaje za ljubitelje zimskih radosti, te doček Nove godine kad su neizostavne i privatne zabave u vikendicama okruženim zimskom idilom.