Članica grupe Pussycat Dolls
0

'Bila sam žrtva seksualnog zlostavljanja'

Sarajevo-x.com
Članica grupe Pussycat Dolls Kimberly Wyat otkrila je da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Wyat je priznala kako je u djetinjstvu bila zlostavljana, a kada je odrasla jedan muškarac je pokušao silovati.

Ona je za magazin Now kazala kako je prvo nesretno iskustvo doživjela sa tri godine, te da kako je napokon shvatila da se mora zauzeti za sebe nakon što je jedan muškarac pokušao napastvovati kada je radila na brodu.

"Otišla sam do kapetana broda i ispričala mu za incident. Trebalo mi je jako puno hrabrosti i snage, ali je on kasnije deportovan nazad u Rusiju", ispričala je ona.

Kimberly je prvi put postala poznata kada je sudjelovala u videu grupe Black Eyed Peas "Shut Up", skupa s kolegicom iz grupe Pussycat Dolls Carmit Bachar, a bila je i koreografkinja i plesačica muzičkog spota za solo album Nicka Lacheya.

Kao članica PCD, najpoznatija je po svojem plesnom znaku, stojećoj špagi, što je prikazano u većini muzičkih videa Dollsica.

Pussycat Dolls su postigle svjetski uspjeh 2005. godine albumom PCD, koji je debitirao na broju pet američke liste Billboard Hot 200, a ponudio je hitove "Don't Cha", "Buttons" i "Stickwitu".