|

BiH na frekvencijama BBC-ja: Večeras poslušajte o čemu su pričali bh. umjetnici

BiH na frekvencijama BBC-ja: Večeras poslušajte o čemu su pričali bh. umjetnici
8
L. K.
26.10.2019. u 07:23
1
komentara
8

dijeljenja
BiH na frekvencijama BBC-ja: Večeras poslušajte o čemu su pričali bh. umjetnici Foto: D.Ć./Klix.ba
Svjetski poznat program BBC-ja sniman je 11. oktobra u srcu Sarajeva, a večeras u 21 sat će biti premijerno emitiran na frekvencijama ovog radija.
Gosti emisije bili su bh. rediteljica Aida Begić, Jovan Marjanović iz Sarajevo Film Festivala, konceptualna umjetnica Smirna Kulenović i komičar Filip Andronik, kao i ekipe muzičkih grupa Helem Nejse i Dubioza kolektiv. Program je vodila Nikki Bedi, popularna voditeljica i novinarka.

U emisiji koja je snimana nepuna dva sata Bedi i njeni sagovornici razgovarali su o Bosni i Hercegovini i stvaralaštvu u državi. Osvrnuli su se na djela koja su kreirali, postavljajući usput neizostavno pitanje: Šta možemo očekivati u budućnosti?

Nikki Bedi (Foto: D.Ć./Klix.ba) Nikki Bedi (Foto: D.Ć./Klix.ba)


Osim toga, prisutni su imali priliku čuti izvedbe pjesama grupa Helem Nejse i Dubioza kolektiv, koje su otvorile i zaključile cijelu emisiju.

Sada, 15 dana nakon snimanja, slušaoci iz svih dijelova svijeta moći će čuti o čemu su naši umjetnici pričali, kakvo je njihovo viđenje umjetnosti i stvaralaštva u BiH i gdje vide ovu državu za 25 godina. Emisija će biti emitirana na zvaničnoj stranici BBC-ja, a program počinje u 21 sat i trajat će 53 minute.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...