Sjećanje na posjetu
18

Biciklisti u Sarajevu odaju počast papi Ivanu Pavlu II

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Grupa biciklista koja će učestvovati na 4. Međunarodnoj biciklijadi prema Banjoj Luci pod nazivom "Marija Zvijezda", a koja ide iz smjera Dubrovnika i Metkovića proći će kroz Sarajevo 4. i 5. maja 2017.

Biciklisti će time podsjetiti građane na 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu. Oni će 5. maja u 9:00 sati ispred Katedrale Srca Isusova pred polazak u Banja Luku izdvojiti dvadesetak minuta za druženje sa građanima, predstavnicima udruženjima, predstavnicima lokalnih vlasti i vjerskih zajednica .

"Najvažnije je da ćemo tako posvjedočiti da Sarajevo nije zaboravilo iskrenog prijatelja Bosne i Hercegovine Papu Ivana Pavla II koji je 12. i 13. aprila 1997. godine boravio u ratom napaćenom i razrušenom Sarajevu te blagoslovio sve ljude u Bosni i Hercegovini, pozvavši ih na trajno zalaganje za mir na ovim prostorima“, saopćili su biciklisti.

Oni koji dođu biciklima nmogu se pridružiti simboličnoj vožnji od ulice fra Grge Martića - Katedrale Srca Isusova (mjesto okupljanja) prema ulici Zmaja od Bosne 3 – do Zemaljskog muzeja BiH gdje bi većina biciklista okončala vožnju, a učesnici biciklijade nastavili dalje prema Banja Luci.

Oni koji nemaju biciklo, a željeli bi učestvovati u simboličnoj vožnji saobraćajnicom od Katedrale Srca Isusova – Markale – Maršala Tita – Zmaja od Bosne do Zemaljskog muzeja na raspolaganju će im biti besplatan Nextbike koji će moći iznajmiti ispred Katedrale.