magazin
22

"Bez granica": Drugo međunarodno online takmičenje u podvodnoj fotografiji

Klix.ba
Prijave za drugo međunarodno online takmičenje u podvodnoj fotografiji pod nazivom “Bez granica/Without borders”, u organizaciji Ronilačkog kluba "Bosna" iz Sarajeva, traju od 1. aprila do 5. maja 2015. godine.

Takmičenje se održava u dvije kategorije digitalne fotografske opreme (DSLR i kompakt fotoaparati), te u tri zadate teme, fotografija ambijenta sa i bez modela, fotografija ribe i makro fotografija.

Za takmičare iz BiH tu su i dodatne kategorije – BiH portfolio i BiH fotograf – početnik. Kategorija fotograf – početnik predviđena je za one koji se rekreativno bave ovom vrstom fotografije, te do sada nisu osvajali nagrade ni na jednom takmičenju u podvodnoj fotografiji.

Ističući kako se takmičenjem želi ukazati na sve ljepote podvodnog svijeta te ujedno podići svijest o bitnosti očuvanja voda na svijetu, predsjednik Ronilačkog kluba Bosna, Hrvoje Gavrančić naveo je da ronjenje i podvodna fotografija iz godine u godinu postaju sve popularniji kod građana.

“Na prošlogodišnjem takmičenju smo okupili više od 60 takmičara iz Italije, Španije, Holandije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Ove godine očekujemo još više učesnika i sigurni smo da ćemo ovom prilikom na pravi način promovisati sve ljepote naše države“, rekao je Gavrančić te dodao da će se izložba najboljih trideset fotografija, proglašenje pobjednika po pojedinim kategorijama i dodjela nagrada održati u Sarajevu, u subotu 30. maja.

Učešće na ovom takmičenju je besplatno, a svi zainteresovani građani svoje fotografije, uz popunjeni obrazac prijave, mogu poslati na e-mail adresu [email protected].

Ronilački klub Bosna, koji djeluje pri Univerzitetskom sportskom društvu Bosna, osnovan je u Sarajevu 1997. godine. Klub trenutno broji više od 90 aktivnih članova i devet sekcija koje imaju intenzivnu aktivnost i veoma ambiciozne planove razvoja. Rad i razvoj kluba trenutno se odvijaju u skladu sa najmodernijim dostignućima iz ronilačkog segmenta.

Više informacija o Ronilačkom klubu Bosna moguće je pronaći na ovom linku.