Svečanost u Los Angelesu
0

Beyonce i Hudson osvojile nagradu Image

Sarajevo-x.com
Bivša članica grupe Destiny's Child Beyonce i američka glumica i pjevačica Jennifer Hudson, koje su zajedno glumile u filmu "Dreamgirls" dobitnice su nagrade Image koje su im uručene u četvrtak uvečer na svečanoj ceremoniji u Los Angelesu.

Obje su oduševile publiku svojim nastupima na 40. po redu godišnjoj dodjeli nagrada Nacionalnog udruženja za unaprjeđenje crnaca, jedne od najstarijih američkih organizacija za odbranu ljudskih prava, koja odaje priznanja za napredak osoba afromeričkog porijekla za uspjeh u muzici, književnosti, televiziji i filmu.

Popularna Beyonce, koja je otvorila svečanost sa pjesmom "Halo" preuzela je nagradu za najbolju pjevačicu. Njena kolegica Jennifer Hudson, koja je otpjevala pjesmu "The Imposssible Dream" drugom dobitniku nagrade, bokserskoj legendi Muhammedu Alliju, nagrađena je sa priznanjem za najboljeg novog umjetnika.

"Ovo je mjesto odakle vučemo korijene. Uvijek mi je čast doći ovdje i osjećati dobrodošlicu i ljubav. Zaista cijenim ovu nagradu", kazala je Jennifer, preuzimajući nagradu.

Ceremoniju u Los Angelesu koja je ujedno bila i proslava stogodišnjice postojanja udruženja vodila je američka glumica Hallle Berry i scenarista Tyler Perry, a osim Beyonce i Jennfifer, nastupili su i will.i.am i Seal.

Film 'Tajni život pčela' osvojilo je nagradu za najbolje filmsko ostvarenje, dok je serija "Uvod u anatomiju" proglašen za najbolju TV dramu.

Nekim dobitnicima uručena je nagrada prije održavanja ceremonije, a među njima je i glumica Chandra Wilson koja je dobila nagradu za ulogu u TV seriji "Uvod u anatomiju" te pjevač i glumac Jamie Foxx koji je osvojio priznanje za najboljeg pjevača.

Chris Brown , koji je optužen za fizički napada na svoju djevojku, mladu pjevačicu Rihannu, takmičio se u istoj kategoriji u kojoj su kandidati bili Jaime Foxx, Common, John Legened i will.i.am. Njegova djevojka Rihanna bila jedna od kandidata u kategoriji za najbolju pjevačicu, u kojoj su osim nagrađene Beyonce, bile i Jennifer Hudson i Mariah Carey.

Ni jedno od njih dvoje nije se pojavilo na ceremoniji.