magazin
20

Benjamin Isović: Hoće li Sarajevo konačno dobiti park Kemala Montena

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijećnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Općini Centar Benjamin Isović kazao je danas da će ta politička partija nastaviti insistirati na ideji te se i dalje zalagati da park kod Austrijske kuće u Sarajevu bude nazvan po umjetniku Kemalu Montenu.

U saopćenju povodom druge godišnjice smrti Montena, Isović napominje da je na prijedlog Kluba vijećnika (SDP BiH) u Općini Centar još prošle godine usvojena inicijativa da park kod Austrijske kuće bude nazvan po Montenu i upućena prema Kantonu Sarajevo koji se dosad ne oglašava i ne stavlja to pitanje na dnevni red.

"Kemici u čast u Zagrebu je, povodom druge godišnjice smrti, održan i koncert "Hiljade pahulja bijelih". Međutim, Sarajevo (grad kome je posvetio svoje najljepše pjesme) šuti. Monteno je u srcima svih Sarajlija, ali očito da vlasti u ovom gradu ne misle isto", naglasio je.

Isović podsjeća da je Kemal Monteno svojevremeno bio i vijećnik SDP BiH u Općini Centar te (osim pjesmom) i tako iskazivao ljubav prema svom gradu.

"Iskreno se nadamo da njegovi socijaldemokratski ideali nisu prepreka zbog koje se koči proces imenovanja spomenutog parka", poručio je Isović, saopćeno je iz SDP BiH.