Stiže i Nikki Bedi
89

BBC World Service će u Sarajevu 11. oktobra snimati "The Arts Hour on Tour"

E. Sk.
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Foto: Klix.ba/Klix.ba
BBC World Service će 11. oktobra u Sarajevu snimati radio program poznat širom svijeta koji nosi naziv "The Arts Hour on Tour".

Tom prilikom voditeljici Nikki Bedi na bini će se pridružiti reditelji, pisci, umjetnici i muzičari, kako bi istražili sarajevsku kulturnu scenu.

Sarajevo Film Festival skrenuo je pažnju na filmove u regionu, muzička scena stvara novi identitet za poslijeratne generacije, stoga umjetnici nalaze nove načine da se nose sa starim problemima. Nikki će otkriti ulogu koju umjetnici imaju u stvaranju nove ere u Sarajevu. U programu će učestvovati neki od najprominentnijih bh. umjetnika, ali i novi talenti.

Nikki Bedi
Nikki Bedi

Program će biti emitiran širom svijeta na BBC World Service u subotu, 26. oktobra, a nakon toga bit će dostupan na web stranici BBC World Service, www.bbcworldservice.com/artshour.

"The Arts Hour on Tour" je mjesečni program o umjetnosti u produkciji BBC World Service, koji istražuje savremenu kulturu u velikim gradovima širom svijeta. Sa muzikom uživo, slam poezijom, nastupima komičara, velikim imenima i bogatim diskusijama, serija omogućava publici širom svijeta da se osjećaju kao lokalci.

Građani će biti u prilici besplatno dobiti karte, a više detalja će biti saopćeno kasnije.