Ispred Banskog Dvora
31

Banjalučani se oprostili od legendarnog Balaševića: Vječno živi jer ti drugačije ne možeš

A. B.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Banjalučani su se večeras u 19:00 sati okupili ispred Banskog Dvora kako bi se svi zajedno oprostili od legendarnog kantautora Đorđa Balaševića.

Na platou su se okupili građani Banje Luke te tiho i uz paljenje svijeća uputili posljednji pozdrav ovom neponovljivom umjetniku.

Na zgradi Banskog Dvora bila je projektovana rečenica "Pričat će ti o plovidbi ti što nisu sidro digli", iz Balaševićeve čuvene pjesme "Uspavanka za dječaka".

"Svratio je još jednom Đole u svoju Banju Luku. Ponosno, ali sramežljivo oprostili su se časni Banjalučani od svog vojnika. Vječno živi jer ti drugačije ne možeš", napisao je na svom Facebook profilu potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji je bio i inicijator večerašnjeg okupljanja.

[FBPOST]https://www.facebook.com/vojinbg/posts/4065047480174664[/FBPOST]

I zaista, u tišini i sa svijećama u rukama stajali su ispred Banskog Dvora građani Banje Luke dok su slušali taktove pjesme "Ne lomite mi bagrenje" koja se razlijevala platoom.

Podsjetimo, Balašević je sahranjen danas u Novom Sadu u užem krugu porodice. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević proglasio je 21. februar Danom žalosti na teritoriji ovog grada.