Nastavak turneje
319

"Audicija" oduševila Zeničane: Najveće aplauze izmamili Sudžuka i Šaulić

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Kultna “Audicija” koja je nastala prije 33 godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu večeras je u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” izmamila osmjehe Zeničana koji su aktere na kraju nagradili gromoglasnim aplauzom.

Nakon trostrukog igranja u Sarajevu i sinoćnjeg igranja u Tuzli kultna “Audicija” večeras je nasmijala i zeničku publiku. Bosanskohercegovački glumci koji su dobro poznati bh. publici, ujedno i Zeničanima, večeras su oživjeli likove kojih su se svi rado prisjetili.

Uz stare, svima poznate šale iz originalne “Audicije”, glumci su izveli i nove šale prilagođene aktuelnoj društveno-političkoj situaciji, a publika je na sve to uzvratila gromoglasnim smijehom i aplauzom

​.​“Audicija” će nakon bh. turneje koja večeras završava u Zenici, već 28. i 29. oktobra nastupati u Zagrebu, a prvi nastup u dvorani Vatroslava Lisinskog je rasprodan.

Nakon Zagreba slijede nastupi u Osijeku (4. novembra), Beogradu (9. novembra), Novom Sadu (10. novembar) i Splitu (11. novembra), nakon čega “Audicija odlazi u Njemačku, Austriju i Sloveniju.