Mjesec april
64

Aquarius Vils najavljuje bogat proljetni program u mjesecu aprilu

Klix.ba
Mjesec april u Aquarius Vilsu bit će ispunjen nastupima domaćih i regionalnih popularnih muzičkih imena.

Tako će posjetioci Aquarius Vilsa, pored standarnih duo nastupa četvrtkom, u petak 5. aprila moći uživati uz lokalni dobro poznati i dokazani Dernex bend, a u subotu 6. aprila jedan od najboljih domaćih klupskih sastava The Babe Barbarela koji će pored standarnog hit repertoara imati promociju svojih novih autorskih pjesama. Naredna tri petka su rezervisana za najbolje domaće sastave i to 12. april kada će nastupiti iskusni bend Ajla & Gonzo, 19. april poznati Berin Buturović bend, muzička senzacija BiH i definitivno najtraženija ekipa, te 26. april Mirza i Panduri čija je popularnost u stalnom usponu. U subotu 20. aprila će nastupiti iskusni partymejkeri, Lana & Unfunkables, pod vodstvom senzualne Lane Hamza, omiljene od strane sarajevsku publike.

Posebno su najavljeni regionalni nastupi najboljih bendova koje okuplja Aquarius Vils. U subotu 13. aprila se s nestrpljenjem očekuje nastup beogradskog benda Makao u koji se nakon pauze vratila Nancy, noseći zid benda i vrhunska pjevačica koja posjeduje jedinstvenu energiju i iskustvo. Ovakav Makao se godinama nije gledao i slušao u Sarajevu te je ovaj nastup posebno označen kao obavezno prisustvo.

Popularni hrvatski bend Elemental će vjerna publika moći gledati i slušati u subotu 27. aprila s početkom u 22 sata. Elemental je bend čija se muzička baza nalazi u rap muzici, ali zapravo njhova muzika se ne može svrstati samo u jedan muzički žanr. Za njihove nastupe uvijek vlada veliki interes, a s obzirom da odavno nisu nastupili u Sarajevu i sami kažu da će publici dati veliku akumuliranu energiju, svoje najbolje i najtraženije hitove. Svojom muzikom su na regionalnu hip hop scenu donijeli novi zvuk i osjetno drugačiji pristup ovoj vrsti muzike, u hip hop svijetu poznatiji kao "organic". U Aquarius Vilsu će publici predstaviti svoju dugogodišnju muzičku viziju i svirku mjeseca.

Sve informacije o programu su dostupne putem Facebook i Instagram stranice Aquarius Vilsa kao i telefona +387 61 210 788.