magazin
0

Angelina bi mogla ostati bez male Zahare?

Sarajevo-x.com
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Dvogodišnja djevojčica Zahara iz Etiopije, koju je usvojila glumica Angelina Jolie, mogla bi biti vraćena svojoj biološkoj majci. Prema riječima majke malene Zahare, socijalne službe su joj obećale da će ostati u kontaktu s djetetom te da ona nikada nije potpisala dokumente kojima se odriče kćeri.

Mentewab Dawit Lebiso koja tvrdi da je majka malene Zahare koju je usvojila glumica Angelina Jolie, rekla je medijima kako bi se upustila u sudski postupak za vraćanje Zahare - kada bi imala dovoljno novca.

"Želim da moja kćer dođe kod mene i vidi odakle dolazi. Želim da spozna svoj identitet", izjavila je Lebiso.

Medijska pažnja je skrenuta na Zaharu nakon što su, u njenu čast, Angelina Jolie i Brad Pitt kupili otok u Dubaiju u obliku Etiopije.

Ipak, prema Angelininim izjavama u medijima, Zahara je siroče iz Etiopije. No papiri za usvajanje, za koje američki magazin In Touch tvrdi da je vidio, jasno govore da Zahara ima veliku porodicu uključujući baku i tetke.

Zaharina majka je medijima ispričala kako je malena začeta silovanjem, ali neimenovani Angelinin prijatelj je rekao medijima da je na papirima sa potpisom vlade Etiopije jasno stajalo kako je Zahara napušteno dijete. Lebiso tvrdi da nije nikada potpisala nikakve dokumente kojima bi se odrekla Zahare, što bio joj moglo poslužiti kao legalni osnov za povratak kćeri, izvijestio je Daily Mail.

Iz agencije Wide Horizons for Children, preko koje je Angelina usvojila Zaharu, su medijima rekli da je proces usvajanja, kao i papiri, bio legalan.