magazin
733

Amra Silajdžić u Sarajevu snimila reklamu za švicarske čokoladice

Piše: L. Č.
(Foto: Arnej Misirlić)
Nakon dužeg vremena, bosanska manekenka s inozemnom adresom, Amra Silajdžić, ponovo je snimala u Sarajevu.

Amra Silajdžić je u Sarajevu, u saradnji s bh. režiserom sa švicarskom adresom, Harisom Dubicom, snimala reklamu za čokoladice Schutzengeli švicarske konfiserije Bachmann.

Ovo je prva saradnja manekenke s Dubicom koji trenutno svojim aktuelnim spotom za pjesmu "Rane" Dine Merlina osvaja region.

Švicarska konfiserija Bachmann angažirala je našeg režisera za izradu četiri reklame za njihove proizvode, a Dubica je odlučio da taj projekat odradi upravo u rodnoj Bosni i Hercegovini sa našim djevojkama.

"Amra je veliki profesionalac i jako smo brzo završili njene scene za reklamu budući da nismo imali potrebe za ponavljanjem. Jako je fokusirana i bila mi je čast da sarađujem sa njom. A uvjeren sam da neće ostati na ovoj saradnji i već smo pričali i o drugim projektima", kazao je za Klix.ba Haris Dubica.

Reklama u kojoj glumi bosanska manekenka pojavit će se u švicarskom kinu prije novog filma "James Bond - Spectre".

Za ostale reklame, Dubica je angažirao bh. manekenke Teu Bošković, Dženitu Dumpor, Merimu Ramadanović i Lejlu Mehmedović.

"Jako sam zadovoljan, klijent je oduševljen bosanskim ljepoticama", kazao nam je Dubica.

Ovo je već treći švicarski projekat koji Dubica realizuje u Bosni i Hercegovini. U aprilu je snimio novi spot za švicarskog repera "Effea" s kojim je sarađivao i ranije, a jedan od njihovih spotova osvojio je i nagradu za spot godine.

Pored toga, urađen je i spot/kratki film koji izlazi krajem augusta, a gdje u glavnim ulogama glume Asja Husičić i Damir Mahmutović. Radi se o drami o djevojci sa Balkana koja je kidnapovana da se prostituira u Švicarskoj.

Zajedno sa bosanskim ilustratorima, Enesom Klopićem i Amarom Ajdinovićem, Dubica je realizirao još jednu reklamu za Firmu Bachmann u formi crtanog filma.

Haris se rodio i odrastao u Švicarskoj, a njegov se otac s porodicom iz BiH preselio u ovu zemlju još sedamdesetih godina. Njegova je porodica inače iz Sanskog Mosta, a stariji brat i sestra su rođeni u Bosni. Dubica godišnje na Balkanu provede tri mjeseca, a zbog prirode posla često je u BiH, Beogradu, Podgorici i Budvi, što mu, kako kaže, pričinjava zadovoljstvo, te predstavlja neku vrstu odmora.

Više o Harisu Dubici i njegovim dosadašnjim projektima čitajte ovdje.