magazin
0

Amerikanka koja nije uspjela dobiti bitku protiv raka plesom je inspirirala žene širom svijeta

Klix.ba
Foto: Facebook
(Foto: Facebook)
Ana-Alecia Ayala iz Dallasa, Sjedinjene Američke Države (SAD) nije uspjela dobiti bitku protiv raka, ali je svojim plesom u bolnicu inspirirala milione žena širom, javili su američki mediji.

Ana-Alecia je umrla u srijedu popodne u bolnici u Dallasu okružena prijateljima i porodicom. Njen video je pregledalo više od devet miliona ljudi te je vrlo brzo postao popularan na Facebooku i Instagramu.

Mnogi prijatelji su joj odali počast na Facebooku te su napisali kako su fascinirani njenom radošću i borbom za život.

"Vaša vesela ličnost okupila nas je na jednom mjestu. U molitvama sam s vama", napisao je na Facebooku Anin instruktor plesa Oluremi Sano.

U optimističnom videu objavljenom u oktobru prošle godine, Ayala pleše dok prima kemoterapiju. Kazala je kako svijetu želi pokazati da su osmijeh i ples najbolji lijek.

Ani je dijagnosticiran rijedak tumor materice u decembru 2015. godine, a bolest se kasnije proširila na jajnike i sluznicu stomaka. Videom je također željela ohrabriti brojne druge pacijenate koji se bore protiv opake bolesti da, kako je kazala, izađu iz zone sumraka i u svakom trenutku budu svjesni šta im se dešava.