Drže vodstvo
40

Amerikanci se i ove godine najviše dive Hillary Clinton i Baracku Obami

Klix.ba
Barack Obama i Hillary Clinton (Foto: EPA-EFE)
Barack Obama i Hillary Clinton (Foto: EPA-EFE)
Iako je prošla godina otkako je Hillary Clinton izgubila predsjedničke izbore u SAD-u, Amerikanci je i dalje neizmjerno vole. Stoga je Clinton 16. put ponijela titulu žene kojoj se Amerikanci najviše dive, a Barack Obama je 10. put muškarac kojem se najviše dive u SAD-u.

Kako pišu američki mediji, bivša državna sekretarka Clinton osvojila je za dva posto više glasova od Michelle Obame, supruge bivšeg američkog predsjednika.

Clinton je u historiji istraživačke agencije Gallup najviše puta proglašena ženom kojoj se Amerikanci najviše dive. Na ovaj način je supruga bivšeg lidera SAD-a Billa Clintona uspjela pobijediti brojne istaknute žene kao što su Michelle Obama, Oprah Winfrey, Elizabeth Warren, Angela Merkel, Queen Elizabeth II, Condoleezza Rice, Melania Trump, Nikki Haley, Kate Middleton i Beyonce Knowles.

U kategoriji muškaraca, Baracku Obami se najviše dive Amerikanci, a odmah iza njega je sadašnji američki predsjednik Donald Trump. Drugi muškarci na listi su papa Franjo, John McCain, Elon Musk, Bernie Sanders, Bill Gates, Mike Pence i Dalaj-lama.

Međutim, prema procjenama Gallupa, Clinton i Obama se neće zadržati još dugo na vrhu liste. Aktuelni predsjednici obično su oni kojima se ljudi najviše dive, zbog čega se očekuje da će Trump i Melania preuzeti vodstvo.