Nakon 22 godine
85

Alice Johnson konačno na slobodi, plačući se zahvalila Kim Kardashian i Trumpu

Klix.ba
Nakon 22 godine Alice Johnson je puštena iz zatvora zahvaljujući Kim Kardashian koja je uz pomoć svog pravnog tima uputila zahtjev za pomilovanje 63-godišnje bake i lično razgovarala s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom o ovoj temi.

Johnson je plačući kazala kako se zahvaljuje Bogu jer je svojom pričom dirnula srce Kim Kardashian, te se zahvalila Trumpu što joj je dao drugu šansu u životu kako bi vratila svoju porodicu.

Veliki broj medija i članovi porodice dočekali su Johnson ispred zatvora u Alabami. "Sada slobodno mogu živjeti i početi iz početka. Imam dosta toga da nadoknadim sa svojom porodicom. Jedva čekam da opet radim i da se vratim svojoj zajednici", kazala je uplakana.

Kontaktirala je Kardashian koja je tvitala: "Telefonski poziv koji sam upravo imala s Alice biće jedna od mojih najboljih sjećanja. Slušajući je kako vrišti i plače u isto vrijeme nikada neću zaboraviti."

Tvitao je i predsjednik SAD-a Donald Trump koji joj je poželio sreću i divan život. Nakon što je izgubila posao i proglasila bankrot, kao samohrana majka 1990-ih godina Alice je ušla u svijet droge koja je prevozila kokain za Memphis. Uhapšena je sa još 15 osoba 1993. godine zbog organizovanog krijumčarenja i prodaje droge, posjedovanja kokaina i pranja novca. Kazala je kako nikada nije prodavala drogu, ali da je bila u reoganizaciji. Nažalost, 10 osoba se okrenulo protiv nje i svojim izjavama smanjili svoju kaznu, a Johnson je osuđena na doživotnu kaznu zatvora iako joj je ovo bila prva tužba.

Kazala je kako smatra da je više nego platila za svoja (ne)djela, ali da nije ljuta već sretna što se konačno sve završilo.

"Znam da je ovo čudo. Znam da je samo Bog dodirnuo srce Kim Kardashian na ovaj način. Spojile smo se. Rekla je da je osjetila nešto kada je vidjela i čula i moju priču. Zaista sam joj zahvalna. Ne mogu to objasniti. To je čudo", rekla je Johnson.