promo
118

Zvezdana Stojaković otvoreno o estetskim zahvatima

Nekada su javne osobe skrivale brojne zahvate, dok je danas situacija drugačija, otvoreno se priča o njima i nisu tabu tema.

TV voditeljica i blogerka Zvezdana Stojaković javno je pričala o korekciji nosa i grudi.

"Plastične operacije su ranije bile 'rezervisane' samo za poznate osobe, u posljednje vrijeme sve veći broj 'običnih' ljudi, pa tako i mama odlučuje se na neku korekciju ili zahvat", započinje svoju priču Zvezdana koja je i pored posla uspješna kao supruga i majka dva sina.

Kao mala djevojčica imala je nezgodu u kojoj je slomila nos, od tada nikada nije disala kako treba, a "kriv" nos joj je stvarao nelagodu posebno zbog posla pred kamerama.

"Kada sam otišla u Našu malu kliniku da se snimim na uređaju Vectra, više je to bila znatiželja kako bi to moglo izgledati, nisam baš bila sigurna da li sam spremna da se podvrgnem zahvatu. Međutim nakon razgovora sa doktorom i snimka na uređaju znala sam da je to to. Da sam znala da oporavak nije bolan i da je tehnologija tako napredovala, davno bih to učinila već sa 18 godina", dodaje Stojaković.

Svoje iskustvo prije i nakon zahvata djelila je sa svojim pratiteljima na instagram profilu.

"Nije tajna da trudnoća i postporođajni period mogu ostaviti traga na tijelu žene. Iako se nakon poroda većina rasprava uglavnom vodi oko skidanja kilograma, grudi su dio tijela na kojem ćete uočiti najviše promjena. Mijenjaju se za vrijeme trudnoće, ali i poslije trudnoće. Nakon što sam rodila i dojila drugog sina, moje grudi nisu bile kao ranije i željela sam promjenu - željela sam da moj simbol ženstvenosti bude kao ranije", govori Zvezdana.

Prije nego što se odlučila za korekciju grudi bilo joj je važno da se upozna s implantima tačnije da vidi ko će to biti "sastavni dio nje" do kraja života.

"Kada sam razgovarala sa doktorima u Našoj maloj klinici, kada su vidjeli moju konstituciju odmah su znali šta je to što mi treba. Nisam željela velike grudi, nisam ih nikada ni imala. Željela sam da imaju oblik i formu. Neko sam ko na ženi najviše voli ključne kosti. Smatram da svako treba da uradi i promjeni na sebi ono što mu se ne dopada, ali napominjem da je jako važno voditi računa da odete kod stručnjaka koji će pored toga da su vam ljekari postati i prijatelji", završava svoju priču Zvezdana Stojaković.

Zvezdanu smo pratili kroz razne televizijske žanrove, ali ono po čemu će ostati upamćena jeste njena autorska emisija "Sav taj sevdah" koja se emitirala na Face televiziji. Zvezdana se nakon televizijske karijere okušala u odjelu odnosa s javnošću, da bi se opet vratila onome što najbolje zna da radi, kako sama kaže.