Istraživanje
0

Žene su stare sa 29, a muškarci s 58 godina

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nova studija pokazala je da žene smatraju da su stare kada se nađu na pragu tridesetih, tačnije kada napune 29 godina, dok muškarci za sebe neće reći da su stari sve dok ne proslave 58. rođendan.

Istraživanje koje je nedavno provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da se žene počinju osjećati starim već kada primijete prvu sijedlu dlaku.

Muškarci, pak, smatraju da su sijedi više seksi i da su stari reći će tek onda kada više ne mognu udovoljiti svojim partnericama u krevetu.

"U dabnašnjem svijetu veoma je bitno da je žena atraktivna. Muškarci ne moraju biti lijepi, ali je zato bitno da su žene zgodne. U svim magazinima naći ćete savjete o tome kako da očuvate mladalačku ljepotu lica i tijela i kao da zadržite vitkost tijela. Žene se i ravnaju prema tome i čim se prestanu osjećati poželjnima i kada shvate da više ne idu u korak s modnim trendovima počnu se smatrati starima", kazao je profesor Cary Cooper sa Univerziteta Lancaster, prenose britanski mediji.

S druge strane, muškarci se ne zamaraju previše svojim izgledom. Oni su više okrenuti svojim karijerama i ne osjećaju se starim sve dok ne dođu u treću životnu dob, odnosno dok ne odu u penziju.