Rezultati ankete
0

Žene su najsretnije u 28. godini života

Sarajevo-x.com
Anketa u kojoj je učestvovalo 4.000 žena dokazala je, između ostalog, da su pripadnice nježnijeg spola najsretnije u dobi od 28 godina života, piše Telegraph.

Rezultati ankete koju je provela kozmetička kuća Clariol pokazali su da je većina žena najzadovoljnija svojim tijelom i ljubavnim životom godinu ili dvije prije 30. rođendana.

Tad većina žena najviše uživa u seksu, te ima najviše samopouzdanja. Već nakon 30. godine žene se počinju brinuti o starenju, te se opterećuju sijedim dlakama i borama.

'U dobi od 28 godina žene su najčešće zadovoljne izgledom tijela, stabilnim poslom i ljubavnom vezom, te imaju čvrsta prijateljstva. Kraj dvadestih godina života nije više depresivan kao nekad. Žene su danas mnogo samopouzdanije', izjavila je glasnogovornica kompanije Clariol.

Anketa je otkrila niz slijedećih činjenica:

  • u dobi od 28 godina žene najviše uživaju u seksu
  • u dobi od 29 godina su zadovoljne karijerom ili poslom
  • u 30 godini najzadovoljnije su vezom ili brakom
  • s 32 godine uživaju u djeci i porodici
  • s 33 godine žene su najzadovoljnije finansijskom situacijom

Isto tako, dvije trećine ispitanica smatraju da stare duplo brže nego muškarci, te su svoj izgled u prosjeku ocijenile brojem 5 (u skali od 1 do 10), a 56 posto njih priznalo da se s godinama više plaši starosti.

Svaka žena u prosjeku dnevno troši oko 22 minute na uređivanje lica i tijela što košta više od 50 eura mjesečno, mada postoje i žene koje troše i do nekoliko stotina eura na uljepšavanje.