Nepoznat uzrok
33

Žena koja je imala transplantaciju srca preminula nekoliko sati nakon poroda

Klix.ba
Meg Johnson (Foto: Instagram)
Meg Johnson (Foto: Instagram)
Meg Johnson, kojoj je prije sedam godina uspješno transplantirano srce, preminula je nekoliko sati nakon poroda, iako nije pokazivala nikakve znakove bolesti.

Tridesetjednogodišnja Meg rodila je kćer Eiliee Kate u medicinskom centru Univerziteta Vanderbilt u Nashvilleu u utorak u 14:40 sati. Porođaju je prisustvovao njen suprug Nathan. Tokom porođaja nije bilo komplikacija, a Independent piše da su Meg i Nathan nakon rođenja Eiliee Kate satima sjedili i razgovarali. Držali su tek rođenu djevojčicu i čak postavili fotografiju na Instagram.

"Sretan rođendan Eilee Kate Johnson. Megan se osjeća odlično. Njeno srce je savršeno radilo cijelo vrijeme, a Eilee nam je došla brzo. Ja sam bogat čovjek", napisao je Nathan.

Međutim, oko devet sati ujutro Megan je rekla da se osjeća loše, a liječnici su rekli da je ne mogu spasiti. Preminula je prije deset sati.

Iako je Meg prije sedam godina imala transplantaciju srca zbog miokarditisa (bolesti upale srčanog mišića), liječnici ne vjeruju da je to uzrok njene smrti. Dok pokušavaju saznati pravi uzrok smrti, njihovi prijatelji pokrenuli su kampanju za prikupljanje novčane pomoći Nathanu i Eilee.

"Nathan je shrvan. Ne postoje riječi za ovo i zato neću ni reći više od ovoga. Sve što znam je da je Nathan predivan muškarac i nevjerojatan otac. Jako voli svoju kćer", rekao je Josh Wilson, Nathanov najbolji prijatelj.

Nathan je muzičar i producent, a prikupljeni novac trebao bi mu pomoći da se narednih šest mjeseci posveti kćerki.