{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene u vezi se debljaju, naučite kontrolisati težinu

19.2.2013. u 21:33
93
34
Žene u vezi se debljaju, naučite kontrolisati težinu
93
Žene u vezi se debljaju, naučite kontrolisati težinu
Magazin Women's Health je identifikovao pet najvećih uzroka zbog kojih žene tokom ozbiljnih ljubavnih veza dobiju višak kilograma.
"Kada se opustimo u romantičnoj vezi imamo nove navike koje nisu uvijek najbolje za našu tjelesnu težinu", kaže Amy Gorin, profesorica psihologije sa Univerziteta u Connecticutu.

Kada je neko sam, mnogo češće jede zdravu hranu u svom domu. Parovi često jedu vani, što znači unos mnogo većeg broja kalorija. Zbog toga se preporučuju zajednički obroci koje parovi sami spremaju.

Istraživanja su pokazala da parovi koji žive zajedno duže od dvije godine postaju mnogo manje fizički aktivni te da postoji mnogo veći rizik za žene da postanu gojazne. Mnoga istaživanja su također pokazala da žene koje treniraju zajedno sa svojim partnerom gube više kalorija nego one koje vježbaju same.

Najveći problemi nastaju kada žene počnu da jedu iste količine hrane kao njihovi partneri. Kako kažu eksperti, žene izgube predstavu o normalnim porcijama kada duže vremena jedu zajedno sa muškarcima koji jedu mnogo više od njih. Žene također troše 26 posto kalorija manje od muškaraca pa je jedino rješenje da jedete tri četvrtine porcija koje jedu vaši partneri.

Istraživanje urađeno na Univerzitetu u Newcastleu je pokazalo da žene često počnu jesti istu hranu kao i njihovi partneri. Zbog toga je bitno kontrolisati veličinu porcija i uvijek imati više opcija prilikom obroka.

Kako bi se spriječilo nagomilavanje viška kilograma potrebno je vagati se često, jer je mnogo lakše izgubiti manje količine prekomjerne težine. Istraživanja su pokazala da većina ljudi jednostavno odustane kada shvate da su se udebljali više od tri kilograma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: