Bezbolno u klinici Derma Estetika
13

Vrijeme je da se riješite ispucalih kapilara i neželjenih dlačica

Sponzorirani članak
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Uklanjanje ispucalih kapilara, crvenih madeža/hemangioma i neželjenih dlačica, sve je lakše uz pomoć laserske tehologije. Jesen i zima su idealno vrijeme za tretiranje ovih estetskih problema. Laseri najnovije generacije, koji se koriste u dermatologiji i estetskoj medicini omogućavaju efikasne, relativno bezbolne i brze tretmane.

Ispucali kapilari su rezultat genetske sklonosti i pogoršavaju se pušenjem cigareta, pretjeranom konzumacijom alkohola, izlaganjem sunčevim zrakama, kontracepcijskim pilulama, sedanternim načinom života te naglim klimatskim promjenama.

Najčešće su pojave na licu, obrazima, bradi i oko nosa. Ispucali kapilari na nogama se pojavljuju najčešće kod žena, posebno nakon trudnoće.

Crveni madeži/hemangiomi su splet krvnih žila i pojave se na licu kod djece te na koži tijela kod odraslih ljudi. Od 30. godine pa nadalje njihov broj se povećava i ukazuje na starenje.

Neželjene dlačice su problem i žena i mušakaraca. Neprihvatljiva maljavost kod žena je pojava tamnijih, debljih i golim okom vidljivih dlačica na bradi, obrazima i vratu te između grudi.

Osim ovih regija mogu se sigurno ukloniti dlake sa svih regija laserom, uključujući pazuhe, noge, ruke, leđa i prsa. Najbolji kandidati za lasersko dugotrajno uklanjanje dlaka su osobe sa svjetlijom puti i tamnijim, debljim dlakama. Broj tretmana zavisi od karakteristike dlake, tipa kože, tipa lasera i educiranosti ljekara specijaliste za laserske tretmane.

Dr. Zejna Velagić, vlasnica klinike Derma Estetika u Sarajevu, nudi savjete u vezi sa laserskim tretmanima, ali i kako zadržati zdravlje kože i poboljšati izgled.

Klinika Derma Estetika posjeduje najsavremeniju tehnologiju i nudi najnovije svjetske trendove iz oblasti dermatologije, kozmetologije i laserske korektivne medicine uz kontinuirano internacionalno usavršavanje ljekara specijaliste. U klinici se koriste isključivo zakonom odobreni aparati.