Zdravlje
49

Usluga za hrabre: Masaža koju će vam priuštiti ogromni pitoni

Klix.ba
U zoološkom vrtu Cebu City na Filipinima posjetitelji mogu uživati u neobičnom iskustvu. Naime, ukoliko su imali stresan dan i žele masažu, na raspolaganju su im četiri divovska pitona koja će ih vrlo rado izmasirati.

Osoba legne na tepih od bambusa, a na nju se stave pitoni koji se kreću po tijelu 15 minuta i na taj način masiraju. Pitoni Michelle, Walter, EJ i Daniel su pravi maseri. Za ovu uslugu ćete platiti samo 0,50 dolara koliko košta ulaz u zoološki vrt.

Dok se zmija omotava oko vašeg ukočenog tijela, morate ostati mirni i tihi i pustiti zmiju da radi svoj posao. Ustvari, možda i ne možete pričati ako se uzme u obzir da je ukupna težina zmija na vama oko 250 kg.

S obzirom na to da ne možete nigdje pobjeći, jer je na vama četvrtina tone, pokušajte uživati u masaži. Srećom, njihovo gibanje djeluje smirujuće i terapijski.

Direktor zoo vrta Giovanni Romarate kaže: "U početku posjetitelji osjećaju strah, ali većina gostiju koji probaju masažu sa zmijama kažu da im se sviđa. To je ustvari kao ručna masaža".

Ovo je dobitna kombinacija za obje strane - vi dobijete jeftinu masažu dok pitoni dobiju nešto vruće na čemu će da leže. Ipak, postoje dva pravila:

  1. Ne smijete zvati upomoć - Kažu da zmije mogu osjetiti vaše vibracije i pomisliti da ste lovina ili neka grabljivica, zavisno od okoline. Zato se morate pokušati smiriti na 15 minuta i ne pomjerati se.
  1. Ne smijete puhati direktno u zmije - Navodno, to ih može uznemiriti i to je veoma loša ideja jer, iako možda nisu gladni, opet vas mogu udaviti jednim jačim stiskom.

I na kraju, uživajte u masaži i zanemarite činjenicu da izgledate kao dio nekog mjesta zločina dok ležite prekriveni zmijama, poručuju iz ovog filipinskog zoo vrta.