Isprobajte je
20

Ukoliko imate problema s bolovima u želucu, ova vježba vam može pomoći da se osjećate bolje

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bolovi u želucu mogu biti uzrokovani brojnim faktorima, a među njima su: nadutost, probavne smetnje, stres itd. Dobra vijest je ta da vam jedna vježba može pomoći da se osjećate bolje.

Lezite na stomak i savijte noge u koljenima. Koljena raširite, a prsti stopala neka se dodiruju. Podignite gornji dio tijela tako što ćete se oslanjati na laktove i šake.

Desnom rukom idite prema desnom stopalu ili skočnom zglobu pa isti postupak ponovite i s lijevom rukom. Ponavljajte postupak naizmjenično sve dok ne primijetite da bol popušta. Naravno, ne trebate se preforsirati.

Ukoliko pored bolova u želucu osjetite nagon za povraćanje i/ili primijetite krv u stolici, obavezno se obratite liječniku. Gastritis odnosno upala želučane sluznice je jedna od najčešćih bolesti u današnjem društvu.

Općenita podjela je na akutni i kronični gastritis. Glavni uzroci akutnog gastritisa su pretjerana konzumacija alkohola ili dugotrajna upotreba nesteroidnih antireumatika poput aspirina i ibuprofena, ali može nastati i nakon većeg operativnog zahvata, traumatske ozljede, opeklina ili teških infekcija.