Razumijevanje oboljenja
21

U Sarajevu predstavljena publikacija "Vodič kroz sekundarno progresivnu multiple sklerozu"

L. K.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Udruženje oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo (UOMSKS) večeras je organizovalo svečanu promociju publikacije "Vodič kroz sekundarno progresivnu multiple sklerozu”.

Vodič je nastao kao proizvod želje i potrebe udruženja da oboljelima približe, pojednostave i omoguće što lakše razumijevanje i prepoznavanje simptoma i nedaća ovog oblika multiple skleroze.

"Istovremeno želimo informisati, dati jasne upute i smjernice te ohrabritii oboljele od MS-a da se redovno konsultuju sa ordinirajućim ljekarom specijalistom i upoznaju ga sa svim nastalim promjenama simptoma i stanja bolesti jer to je ključ uspješnog i kvalitetnog nastavka liječenja", kazali su iz ovog udruženja.

Neraskidivi put saradnje između pacijenta i ljekara svakim korakom treba da bude protkan međusobnim povjerenjem, razumijevanjem, poštovanjem i dubokom vjerom u ono najbolje što će ljekar specijalista ponuditi i preporučiti kao lijek za određenu fazu bolesti.

Mr.sci.dr. Admir Mehičević je autor stručnog, medicinskog dijela Vodiča, uz recenziju Prof.dr. Enre Suljić. Njih dvoje su večeras uz predsjednika Gordana Muzurovića, predsjednika ovog udruženja, predstavili publikaciju javnosti.