{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U kojim profesijama "čuči" najviše psihopata

F
23.7.2016. u 08:03
72
38
U kojim profesijama "čuči" najviše psihopata
72
U kojim profesijama "čuči" najviše psihopata
Psiholog Kevin Dutton s Odjela eksperimentalne psihologije Sveučilišta u Oxfordu proveo je anketu među stanovnicima Velike Britanije kako bi otkrio koje su to profesije među kojima se krije najveći broj psihopata.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na prvom se mjestu nalaze direktori i menadžeri, slijede advokati, medijske osobe (s naglaskom na TV i radio), prodavači, kirurzi, novinari, policajci, svećenici, kuhari i državni službenici.

Mnoge od ovih deset profesija se uklapaju u profil onih koja kriju najveći broj psihopata, budući da su neke od osnovnih karakteristika psihopata samopouzdanje, egocentričnost, neustrašivost, hladnokrvnost i šarm, koje su također i karakteristike usko vezane uz pojam uspjeha.

U prilog ovome ide i studija iz britanskog akademskog časopisa Journal of Business Ethics prema kojoj su psihopati koji se nalaze u visoko plaćenim profesijama poput odvjetnika i menadžera često manje uspješni u svojim poslovima od drugih kolega. Takve osobe zarađuju manje novca i njihove veze i odnosi će također biti manje uspješni, prenose mediji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: