Zdravlje
0

Triglav osiguranje - Sigurno ulaganje u vaše zdravlje i budućnost

Broj osoba izloženih teškim bolestima se svake godine povećava. Potrebno liječenje je vrlo skupo, a oporavak dugotrajan, često sa potrebom za rehabilitacijom.

Lijekovi, kvalitetna terapija i druga pomagala iziskuju velike troškove za oboljelog i njegovu porodicu. U takvim teškim trenucima priključenje 23 teže bolesti vašoj polici mješovitog životnog osiguranja može biti pomoć i put ka ozdravljenju i brzom oporavku.

Od sada pokriće 23 teške bolesti

Ugovaranjem police životnog osiguranja sredstva investirate u vašu budućnost, a ujedno ublažavate posljedice neprijatnih životnih situacija na koje ne možete uticati. Ako ovom osiguranju dodate dodatno osiguranje od težih bolesti i povreda, vaša sigurnost je obezbjeđena.

Dopunsko osiguranje od težih bolesti i povreda pruža vam mogućnost da budete odgovorni prema sebi i drugima, na savjestan način upravljate vašom budućnošću i da ostvarite dodatnu sigurnost u svakodnevnom životu. Bolesti pokrivene osiguranjem su: srčani infarkt, rak, moždani udar, otkazivanje rada bubrega, presađivanje vitalnih organa, paraliza, multipla skleroza, Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest, akutni virusni encefalitis koji prouzrokuje perzistentne simptome, zamjena srčanih zalistaka,operacija koronarnih arterija,operacija zbog bolesti aorte, aplastična anemija sa teškim oblikom otkazivanja koštane srži, bakterijski meningitis, benigni tumor mozga, koma, trajna i nepopravljiva gluhost, gubitak ekstremiteta, trajni i nepopravljivi gubitak govora, teška povreda glave, opekotine trećeg stepena, koje pokrivaju 20% površine tijela, nepopravljiv potpuni gubitak vida.

Ko se može osigurati?

Dodatnim osiguranjem od težih bolesti mogu se osigurati sve zdrave i za rad sposobne osobe od navršene 18. do navršene 55. godine starosti, tako da prilikom isteka osiguranja osoba nije starija od 65 godina.

U slučaju postavljanja dijagnoze neke od bolesti pokrivenih osiguranjem, osiguraniku se odmah isplaćuje osigurana suma i na taj način omogućavaju sredstva za potrebno liječenje. Isplatom osigurane sume po osnovu dopunskog osiguranja života, ne prekida se osnovno osiguranje života, koje traje i ima nepromijenjenu osiguranu sumu za slučaj smrti i doživljenja.

Zaključivanjem dopunskog osiguranja od težih bolesti i povreda stičete pravo na drugo ljekarsko mišljenje.

Šta je to drugo ljekarsko mišljenje?

U životu se, nažalost, mogu dogoditi trenuci kada se moramo suočiti sa teškim dijagnozama. U takvim situacijama bi napravili sve da provjerimo postavljenu dijagnozu i dođemo do prave pomoći, informacije ili kontakta. Upravo za te situacije Triglav je kreirao uslugu - Drugo ljekarsko mišljenje.

Nakon što vaš ljekar postavi dijagnozu neke od preko 90 bolesti navedenih u našoj brošuri MSO, preko asistentske kuće Coris Ljubljana i MediGuide America, doći ćete do komentara postavljene dijagnoze bolesti i upute o načinu liječenja od strane najboljih stručnjaka neke od svjetski priznatih zdravstvenih ustanova.

Kako realizirati pravo na drugo ljekarsko mišljenje?

Ukoliko imate zaključenu Triglavovu policu života sa dopunskim osiguranjem od teških bolesti i povreda, dovoljno je da se javite našoj asistentskoj kući CORIS i od nje ćete dobiti upute kako doći do drugog ljekarskog mišljenja.

Za brzinu dostavljanja drugog ljekaskog mišljenja je važno je da prikupite svu relevantnu medicinsku dokumentaciju. Za 10-tak dana od dostavljanja kompletirane medicinske dokumentacije u Coris, na vašu kućnu adresu će doći ljekarsko mišljenje na engleskom i našem jeziku.

Više informacija o prizvodima životnog osiguranja možete naći na www.triglav.ba.