Zdravlje
0

Testirajte sportski pojas Kosmodisk Active i osvojite nagradu

Sarajevo-x.com
Bez obzira da li ste fizički aktivni ili ne, sportista ili zagriženi ljubitelj izležavanja na kauču pred TV-om, vaša leđa ne smiju trpjeti posljedice vašeg načina života. Ako poput 80 posto ljudi osjetite bolove u donjem dijelu leđa, prijavite se i testirajte Kosmodisk Active, čime ćete imati šansu da osvojite nagradu u vrijednosti od 1.000 KM.

Kosmodisk Active je najnoviji član Kosmodisk porodice. Kao znak dobrodošlice Activa u porodicu, KD je organizirao veliko nagradno takmičenje. Vaše je samo da ostavite svoj e-mail i pratite nastavak takmičenja. Očekuju vas tri vrijedne sedmične nagrade i jedna velika glavna nagrada u vrijednosti 1.000 KM.

Jednim klikom se možete pridružiti grupi ljubitelja Kosmodiska na Facebooku. Vaša leđa će vam biti zahvalna.

Problemi sa krstima su veoma učestali u industrijski razvijenim zemljama, te zahvataju više od 70% zaposlenih ljudi. Ovaj problem se javlja i u sportovima poput fudbala, veslanja i gimnastike.

Povrede donjeg dijela leđa mogu biti rezultat neodgovarajućeg zagrijavanja i kondicionog treninga, te prilikom aktivnosti koje zahtijevaju savijanje i veliki napor.

Bol se najčešće javlja kod osoba između 20 i 40 godina, ali je kod starijih bolesnika intenzivnija. Radna mjesta koja predstavljaju velik rizik za pojavu ovog stanja su ona koja uključuju podizanje, savijanje tijela, okretanje, dosezanje visoko postavljenih objekata.

Među najčešće rizične faktore ubrajamo podizanje teških predmeta, savijanje, saginjanje, iznenadne pokrete, debljinu, pušenje, itd. Pored vježbanja i odgovarajuća prehrana, te mijenjanje loših navika života trebaju biti jedna od glavnih smjernica u procesu liječenja krstobolje i drugih oboljenja kičme.

Ležanje u krevetu ne bi trebalo biti duže od dva do tri dana. Kretanje može biti neugodno, ali potrebno je. Kretnje pomažu ublažavanju mišićnog grča i jačaju mišiće koji podupiru kosti leđa. Istraživanjima je dokazano kako je pacijentima koji leže u krevetu duže od nekoliko dana gore nego onima koji se brzo vraćaju svakodnevnim aktivnostima.

Vježbanje se preporučuje svim bolesnicima u vrijeme kad mogu udobno sjediti bez bolova. Preporučene aktivnosti su hodanje, plivanje, sobna bicikla, te aerobik.
Treba izbjegavati sve tjelesne aktivnosti koje su prenaporne.

Šta vam Kosmodisk Active sportski pojas može pružiti?

Kosmodisk Active opušta mišiće i ublažava bol nakon intenzivnog treninga, sprječava uganuća i naprezanje tokom sportskih aktivnosti (trčanje, bicikliranje, skijanje, itd), pruža dodatni komfor i podršku pri sjedenju, stajanju, hodanju na duže staze, olakšava bol nakon sportskih povreda, održava toplotu tijela i štiti donji dio leđa od vjetra i hladnoće, olakšava bol u donjem dijelu leđa bez ikakvih dodatnih efekata.

Sportski pojas biste trebali korisiti svaki put kada osjetite bolove, ali i radi prevencije bolova, naprezanja kao i tegoba u donjem dijelu leđa.

Veoma je praktičan (može se koristiti sa leđnim pojasom ili sa elastičnim trakama), nudi maksimalan komfor, dodatnu podršku i toplotu u lumbalnom predjelu, kao i punu fleksibilnost tijela.