{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjetska kampanja Movember: Brini o sebi kao što brineš o svojoj bradi

19.11.2018. u 15:51
32
13
Svjetska kampanja Movember: Brini o sebi kao što brineš o svojoj bradi
32
Svjetska kampanja Movember: Brini o sebi kao što brineš o svojoj bradi
Mjesec novembar se globalno obilježava kao mjesec muškog zdravlja, obično praćen simboličnim nazivom kampanje "Movember".
Tokom novembra se, različitim aktivnostima, nastoji široj javnosti ukazati na važnost očuvanja zdravlja muškaraca, gdje se u centar interesovanja stavljaju prevencija karcinoma prostate, testisa i važnost mentalnog zdravlja.

U novembru se, širom svijeta, muškarci motivišu da tokom cijelog mjeseca puštaju bradu i brkove, kako bi, uniformnim načinom, dali na značaju cjelokupnoj borbi.

Ove godine se globalnoj kampanji "Movember" pridružilo i Udruženje studenata medicine u BiH - BoHeMSA, Lokalni komitet Sarajevo, koji će realizacijom niza projektnih aktivnosti obilježiti ovaj pokret u našem gradu.

Studenti medicine će započeti djelovanje na ovom polju u British Pubu, gdje će se upriličiti event "Brini o sebi kao što brineš o svojoj bradi", 22. novembra (četvrtak) sa početkom u 17h. Svi prisutni muškarci će biti u prilici razgovarati sa organizatorima projekta, a ujedno će i dobiti priliku da se fotografišu te na taj način ostvare pravo na učešće u foto natječaju najljepših i najzdravijih brada od kojih će jedna osvojiti glavnu nagradu koju je omogućila agencija Biss Tours- shopping tura za Graz za dvije osobe.Osim na eventu u British pubu, slikanje će biti omogućeno i u salonu Gianni's barbershop koji je ujedno i jedan od partnera projekta.

Akcija je privukla pažnju javnosti i mnogih javnih ličnosti koje su podijelile promotivne postere i prepoznatljivu oznaku #pustije.

Aktivnosti pri kampanji "Movember" će se nastaviti i javnim akcijama širom Sarajeva, gdje će se članovi BoHeMSA-e družiti sa građanima i educirati ih o tekućoj temi.

Također, za studente Medicinskog fakulteta, organizovat će se i turnir u malom nogometu, sa posebnim osvrtom na doprinos zdravog života u prevenciji svih bolesti.

Ovim putem pozivamo sve građane da obilježe i isprate novembar na ovaj simboličan i zanimljiv način, kako bismo svaki naredni obilježavali boljom cjelokupnom zdravstvenom situacijom u našoj zajednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: