Zdravlje
22

Studentici jedna noga tri puta veća od druge: Trpi bolove i prestala je hodati, ali i dalje ima osmijeh

Klix.ba
Dvadesetpetogodišnja Arianna Faro boluje od rijetkog sindroma Klippel-Trebaunay zbog kojeg joj je jedna noga abnormalno uvećana. Ova bolest obuhvatila joj je vaginu i donji dio tijela. Zbog toga nikada nije imala seksualni odnos.

Ova studentica iz Bostona imala je 60 operacija. Stanje utječe na protok krvi, meko tkivo i kosti. Tri su simptoma uočljiva kada se dijete rodi s ovim sindromom - crveni mladeži, nenormalna težina mekog tkiva i kostiju i loše vene.

Istakla je kako se ne može sjetiti dana svog života kada nije bila bolesna ili nije osjećala bol. Uprkos tome, studentica psihologije je pozitivna i nasmijana.

"Kako sam rasla tako su mi udovi bili sve više natečeni i rasli su. Ali ove stvari su poslane da nas testiraju. Mučila sam se u prošlosti, ali znam da sam snažna i hrabra. Od struka prema gore izgledam kao tipična 25-godišnjakinja, ali prema dole je malo drugačije. Rođena s ovakvim stanjem redovno trpim bolove, mučnine, idem u bolnice, imam operacije i mukotrpne oporavke. Uprkos tome, imala sam djetinjstvo koje bi svako dijete poželjelo", kazala je nasmijana Arianna.

Nedavno je prestala i hodati te se kreće u invalidskim kolicima. Svoj put podijelila je sa javnosti na Instagramu i Facebook stranici nazvanoj "One Limp a time" gdje je objavila niz fotografija deformisane noge.

"Znam da će mnogi smatrati ovo šokantnim, ali to je realnost ove bolesti i nemam se čega sramiti. S ovim živim i ne vidim razlog zbog kojeg ne bih objavila fotografije kako bih inspirisala ljude", istakla je.

Uzrok ove bolesti nije poznat. Arianna je trenutno u vezi s muškarcem koji je upućen u njen zdravstveni problem.