Oralna higijena
35

Stomatolog otkriva jednu stvar koju biste trebali raditi kada perete zube

N. C.
Stomatolog je otkrio jednu stvar koju nikada ne biste trebali raditi kada perete zube, a to je prilično česta greška koju mnogi ljudi čine.

Stomatolog je otkrio da kada je u pitanju oralna higijena, postoji jedna jednostavna stvar koju možete učiniti kako biste osigurali da pravilno njegujete svoje zube i to nevjerojatno jednostavna. Sve što treba da uradite: navlažite četkicu za zube prije nego što stavite pastu na četkicu.

Dr. Payal Bhalla, vodeći stomatolog i klinički direktor Quest Dental-a, objasnio je: "Nakvašenje četkice za zube prije pranja zuba je neophodno iz nekoliko razloga. Prvo, vlaženje dlačica pomaže u efikasnijoj distribuciji paste za zube, osiguravajući bolju pokrivenost po površini zuba. Ovo rezultira poboljšana efikasnost čišćenja i temeljitije uklanjanje naslaga i ostataka."

Dr. Bhalla je zatim objasnio da vlaženje četkice za zube također može osigurati da vaši zubi i desni budu nježnije tretirani.

Drugo, vlaženje četkice omekšava čekinje, čineći iskustvo četkanja nežnijim za desni i zubnu caklinu, smanjujući rizik od iritacije ili oštećenja.

"Pored toga, vlaga pomaže aktivirati sastojke paste za zube, čineći ih učinkovitijima u borbi protiv bakterija i održavanju oralne higijene. Navlaženjem četkice možete poboljšati svoje cjelokupno iskustvo pranja zuba i promovirati bolje rezultate oralnog zdravlja, čineći to jednostavnim, ali vrijednim korakom u vašu svakodnevnu rutinu njege zuba", rekao je dr. Bhalla.