Zdravlje
4

Šest načina za borbu protiv neugodnog zadaha

Klix.ba
Zadah je veliki problem, nezdrav je i negativno utječe na društveni, profesionalni i ljubavni život. No, rješenje tog problema postoji. Donosimo vam šest savjeta koji će vam pomoći.

Suha usta su idealna za razvoj bakterija koje dovode do neugodnog zadaha. Važno je piti dovoljno vode kako bi se uklonili ostaci hrane, stimulisalo lučenje pljuvačke i otklonili uvjeti povoljni za razvoj bakterija.

Žvakanje žvakaćih guma bez šećera je dobra ideja jer stimulišu lučenje pljuvačke, a to što ne sadrže šećer znači da ste zaštićeni od karijesa.

Pranje zuba nije dovoljno, važno je očistiti i jezik. Postoje četkice koje na stražnjem dijelu imaju dodatak za čišćenje jezika. Zube i jezik je potrebno prati barem dva puta dnevno.

Hrana poput crvenog i bijelog luka je poznata kao uzročnik neugodnog mirisa, tako da je potrebno da budete umjereni. Osim toga, zube je potrebno oprati čim prije te koristiti vodicu za ispiranje usta i žvakaću gumu.

Ako pri ruci nemate vodicu za ispiranje usta nakon svakog jela, onda koristite običnu vodu.

Stomatologa posjećujte najmanje dva puta godišnje kako biste pregledali zube i otklonili eventualne probleme, jer je karijes također uzročnik lošeg zadaha.