|

Seks za izvanredan umni rad

Seks za izvanredan umni rad
0
S
Sarajevo-x.com
3.12.2007. u 09:32
0
komentara
0

dijeljenja
Seks za izvanredan umni rad
Većina savjeta za održavanje dobre forme uma podrazumijeva dobru ishranu, fizičku aktivnost i stalno vježbanje mozga raznim ukrštenicama i čitanjem. Prema mišljenju profesora Terryja Hornea, najvažnije za dobru funkcionalnost mozga je način života, odnosno naša ishrana i dobar seks.
Mnogi istraživači tvrde da tamna čokolada i hladno meso pospješuju rad mozga, a smatraju da je seks jedna od osnovnih predispozicija za izvanredan umni rad. Naglašeno je da oni koji žele poboljšati svoje mentalno djelovanje također moraju izbjegavati druženje sa osobama koje gunđaju, pušenje kanabisa i gledanje sapunica.

Za bolji rad mozga se, između ostalog, preporučuje tepanje bebi, čitanje naglas i studiranje. Sve ove teorije, zasnovane na istraživanjima i studijama rađenim širom svijeta, objedinio je Terry Horne u svojoj knjizi "Teach Yourself: Training Your Brain“.

"Ono što jedemo i pijemo, šta učimo u školi i koje vrste raspoloženja prevladavaju su ključni za naš umni rad. Ljudi biraju način života koji će odrediti našu umnu sposobnost“, smatra profesor Horne, a prenosi Daily Mail.

Knjiga opisuje i razne metode treniranja mozga, ali kazuje i kako moderni način života utječe na rad mozga.

Horne tvrdi da seks ima pozitivan učinak na umni rad navodeći sedam hemijskih reakcija koje se dešavaju u mozgu tokom seksualnog čina, a koje pospješuju funkcionalnost i sposobnost uma.

Profesor za doručak preporučuje jaja, ribu ili hladno meso, za ručak mnoštvo proteina, a za večeru ugljikohidrate. Također naglašava potrebu izbjegavanja kofeina, alkohola i crvenog mesa, a sve za bolji rad mozga.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.