{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seks liječi sve od prehlade do raka

S
11.2.2009. u 22:58
0
31
Seks liječi sve od prehlade do raka
0
Seks liječi sve od prehlade do raka
Vođenje ljubavi je jedno od životnih zadovoljstava koje je uistinu korisno za čovjeka, objavili su naučnici.
Ne samo da poboljšava raspoloženje, već postoje dokazi i da seks unaprijeđuje i psihu. Od njega ćete biti dugovječniji, te smanjiti rizik od erektilne disfunkcije i srčanog udara.

Naučnici sa univerziteta Nottingham zaključili su da muškarci, koji imaju redovne seksualne odnose u svojim pedesetima, rijeđe pate od raka prostate.

Na drugoj strani, previše seksualne aktivnosti, odnosno vođenje ljubavi češće od 20 puta mjesečno, povećava ove rizike za muškarce u dvadesetim i tridesetim godinama života.

Dokazano je da posebno stariji muškarci, od seksa imaju velike koristi kad je u pitanju zdravlje. Ako želite zadržati "seksualnu sposobnost", a to vrijedi i za žene i muškarce, bitno je da odnose imate redovno.

Petogodišnje istraživanje provedeno nad 1.000 muškaraca starosti između 55 i 75 godina pokazalo je da oni koji su imali seksualne odnose manje od jednom sedmično imaju dvaput veće šanse da pate od erektilne disfunkcije. Kod žena s godinama opada nivo estrogena, hormona koji je ključni za uživanje u seksu.

"Redovan seks uzrokuje produkciju estrogena", ističe doktor Peter Bowen-Simpkins, a prenosi Daily Mail.

"Kad je u pitanju srce, seks je samo još jedan vid vježbe", kaže doktor Graham Jackson, konsultant kardiologa u bolnici Guy's & Thomas. Također, seks može poboljšati imunitet i spasiti nas od prehlade i gripe, ali i brojnih drugih zdravstvenih problema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: