Zdravlje
0

Promo / S putnom apotekom bez tegoba i neprijatnosti tokom putovanja

Vrijeme je putovanja i godišnjih odmora. Zajedno sa svim svojim čarima, odmor može donijeti i niz zdravstvenih neugodnosti i pokvariti toliko očekivani godišnji odmor. Prije odlaska na putovanje, potrebno je misliti i na sadržaj putne apoteke. Bosnalijekova putna apoteka sadrži neophodne proizvode za otklanjanje najčešćih simptoma koji se mogu pojaviti u toku putovanja.

Putnička mučnina, koja nastaje zbog neugodnog osjećaja kretanja i neudobnog sjedenja, nam može pokvariti odmor već od početka. Rodavan N® može spriječiti ili ublažiti mučninu i učiniti vrijeme provedeno u prijevoznom sredstvu mnogo ugodnijim.

Putnički proljev je također jedna od najčešćih tegoba koje nas mogu pogoditi na odmoru, usljed različitih tipova uzročnika u različitim klimatskim okolnostima i promjena u higijenskim i prehrambenim navikama. U putnoj apoteci se mora naći Enterofuryl STOP®, koji pruža olakšanje u toku prva 24 sata i efikasno zaustavlja proljev.

Ukoliko smo nepažljivi, sunčanje može završiti s opekotinama kože, koje mogu biti jako crvene, bolne i neugodne, a ležanje u krevetu i mazanje istih jogurtom ili neprestano tuširanje hladnom vodom nije način na koji većina nas zamišlja odmor. Na našem tržištu je dostupna Lysobact® krema, koja u sebi sadrži prirodnu supstancu lizozim, i brzo i efikasno otklanja upalu, potiče regeneraciju kože te uspješno liječi bolnu, opečenu kožu. Također, Lysobact® krema je izvanredno rješenje i protiv uboda insekata koji većini mogu pokvariti dane odmora.

Ljudi koji pate od alergija znaju da je ljeto period intenzivnog cvjetanja trava i korova, koji imaju najjača alergena svojstva, te bi sa sobom uvijek trebali nositi Alerix®, koji efikasno uklanja sve simptome kao što su kihanje, curenje iz nosa, suzenje očiju, svrbež nosa i grla, bez izazivanja pospanosti, što je idealno za vozače. Alerix® mogu uzimati i djeca starija od 12 godina.

U slučajevima glavobolje, zubobolje i drugih bolova, olakšanje će pružiti Kofan Instant®, a pri povišenoj tjelesnoj temperaturi pouzdano pomaže Paracetamol BOSNALIJEK®, te ih je korisno imati u putnoj apoteci.

Ne dozvolite da vam iznenadne tegobe pokvare zasluženi odmor, i na vrijeme spakujte svoju putnu apoteku!