{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rinku Devi rodila dvoje djece iz dvije maternice

S
8.8.2011. u 20:45
0
0
Rinku Devi rodila dvoje djece iz dvije maternice
0
Rinku Devi rodila dvoje djece iz dvije maternice
Indijka Rinku Devi je nedavno rodila dva dječaka istovremeno, ali oni nisu blizanci. Naime, Rinku ima dvije maternice.
Sretna majka je iz grada Patna u Indiji, a jedna je među 50 miliona žena kojima se ovakvo nešto dogodi. Doktori su bili prvo zaprepašteni, ali su kasnije vidjeli o čemu se radi, te su saopćili da je Devi rodila zdravu djecu. Stručnjaci kažu kako se u prosjeku jednom godišnje dogodi ovakva stvar u cijelom svijetu.

Rinku (28) je bila uvjerena da nosi blizance, ali nije imala pojma o svom zdravstvenom stanju poznatom kao uterus didelphys, odnosno dvokrevetna maternica.

"Saznala sam da imam dvije maternice kad sam se već porađala. Nisamznala kako reagovati. Već sam imala porođajne bolove i bila sam prilično uplašena. Nikada prije nisam čula da se nekome desilo isto što i meni. Tek sam saznala koliko je to rijedak slučaj i koliko su stvari ozbiljne nekoliko dana nakon mog poroda. Sretna sam što je sve ispalo kako treba i hvala Bogu na ovoj predivnoj djeci", rekla je Rinku.

Dr. Dipti Singh koja je vodila trudnoću ove žena kaže da se nikada ranije nije susretala s tim.

"Kada sam otkrila o čemu se radio bila sam šokirana. Ranku je već imala jedno dijete, ali joj ranije nisu otkrili da ima dvije maternice. Čak ni moja svekrva koja je penzionisana prošle godine, a bila je vođa ginekologije u gradskoj bolnici, nije se susretala sa ovim. Rinku je bila zdrava i sreća sve je bili dobro sa bebama, ali smo odlučili poroditi je na carski rez, tako da su na svijet stigla dva dječaka od 1,5 i 2 kilograma", kaže Singh.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: