{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Riješite se stresa jednom zauvijek

S
4.10.2007. u 13:27
0
0
Riješite se stresa jednom zauvijek
0
Riješite se stresa jednom zauvijek
Postizanje staloženost i smirenost u svakodnevnom životu zahtijeva drastične promjene načina življenja. Prvi korak u borbi protiv stresa jeste da svoju energiju, vrijeme i živce posmatrate kao ograničene resurse koji se vremenom troše, a koji su vam potrebni za preživljavanje te biste ih stoga trebali štedjeti.
1. Riješite se navike da svakih nekoliko minuta provjeravate svoje e-mailove. To je jedna od onih navika koja izvlači vaše vrijeme koje ste mogli mnogo bolje iskoristiti. Prvo što ćete uraditi kada dođete na posao, jeste riješiti obaveze koje su toga dana najbitnije, a kada ste to obavili, možete se pola sata posvetiti e-mailovima. Nemojte dozvoliti da elektronska pošta upravlja vašim životom. Radite stvari redom i nemojte provjeravanjem maila prekidati važne poslove.

2. Napravite listu prioriteta. Razmislite šta vam je najvažnije i onda krenite redom. Zaista se pokušajte držati načinjenog spiska, ali ne dozvolite da vam taj popis postane opsesija jer ćete si tako stvoriti samo više stresa.

3. Većina nas je užasno pospana kada mora ustati rano ujutro, ali da biste se riješili stresa i učinili nešto dobro za svoje zdravlje, važna je fizička aktivnost. Ustanite pola sata ranije, izađite dvije stanice ranije iz tramvaja i prošetajte do svog odredišta. Oslobodit ćete svoje misli i osjećat ćete se mnogo bolje i opuštenije.

4. Ne volite gužve i po prirodi ste gunđalo kojeg sve nervira, onda izbjegavajte mjesta na kojima se sreće mnoštvo ljudi. Bez potrebe se nervirate. Ako vam toliko smeta, nemojte posjećivati tržne centre, kafiće gdje dolazi mnogo ljudi. Izbjegnite stres izbjegavajući velike prostorije u kojima se skuplja mnogo ljudi.

Najbolja hrana za svakoga

04.10.2007. u 14:10

Pariz - digitalni grad

04.10.2007. u 12:15
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: