{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Revolucionarni EmbryoScop dostupan pacijentima u BiH

9.9.2014. u 12:25
110
Revolucionarni EmbryoScop dostupan pacijentima u BiH
110
Revolucionarni EmbryoScop dostupan pacijentima u BiH
Jedna od najsavremenijih tehnologija u IVF tretmanima kojom je otvorena nova era u liječenju neplodnosti jeste sistem EmbryoScopa, odnosno sistem dinamičkog nadzora embrija i zahvaljujući Bahceci BiH IVF Centru dostupan je i pacijentima u našoj zemlji.
Polazeći od činjenice da je kvalitetna laboratorija osnovni preduvjet za vrhunske medicinske tretmane u liječenju neplodnosti, u Bahceci BiH IVF Centru su zaokružili cijelu uslugu – od laboratorije koja sarađuje sa najvećim genetičkim laboratorijima u svijetu, preko vrhunske dijagnostike do EmbryoScopa koji je još uvijek jedini u Bosni i Hercegovini, što ih s pravom čini jednom od pet najvećih IVF grupacija u Evropi. U prilog ovim činjenicama ide i informacija da se proteklog vikenda rodila 150. beba začeta u Bahceci BiH IVC Centru.

"Prvi smo i jedini u Bosni i Hercegovini koji nudimo dinamičko praćenje embrija EmbryoScop-om, što uz kompletnu laboratorijsko-dijagnostičku logistiku našu instituciju čini liderom u liječenju neplodnosti u ovoj zemlji", istakao je embriolog Cihan Goktas (Džihan Goktaš), koji je nakon višegodišnjeg iskustva u Bahceci centru u Istambulu postao dio bh. Bahceci tima.

"Omogućivši redovno posmatranje svih faza razvoja, odgovarajućom tehnologijom osigurava se veća vjerovatnoća odabira zdravih embrija, te se istovremeno povećava postotak postizanja uspjeha i kod ograničenog broja embrija", pojašnjava način na koji EmbryoScop funkcionira embriolog Goktaš i ističe da ovaj uređaj omogućava neprekidno praćenje tokom 144 sati x 60 minuta, za razliku od statičnih sistema.

Pored ovog sistema, jedinog u BiH, pacijentima su na raspolaganju brojne dijagnostičke metode i testovi kojima je kvalitet medicinskih usluga u ovoj insitituciji podignut na najvišu moguću razinu. U Bahceci BiH IVF Centru na raspolaganju su i ERA, aCGH, IMSI mikroskop, laser za embrio biopsije, kao dio najsavremenije dijagnostike koja omogućava detaljan uvid u medicinsko stanje pacijenata odakle počinje proces liječenja neplodnosti zasnovan na sofisticiranim dijagnostičkim rezultatima, kao i praćenje uspješnosti samog procesa.

"Budući da je prvo savjetovanje besplatno, pozivamo zainteresirane da posjete Bahceci BiH IVF Centar i upoznaju se sa svim savremenim medicinskim tehnologijama koje su im na raspolaganju", poručio je Džihan Goktaš, embriolog Bahceci BiH IVF Centra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li vaša djeca vakcinisana?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: