Prevencija zdravlja
58

Promo / Prva dijabetološka ordinacija na točkovima

Sponzorirani članak
Istraživanja pokazuju da svaka druga osoba ima simptome dijabetesa kojih nije svjesna. Stoga je ukazati na značaj prevencije, rano otkrivanje bolesti, kao i na optimalno reguliranje vrijednosti glukoze u krvi, najbolji način borbe protiv dijabetesa.

U periodu od 25. marta do 08. aprila, Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličiti jedinstveni zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovo preveniranje.

Radi se o Wellion "Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima", projektu koji će tokom 15 dana obuhvatiti 20 gradova u Federaciji BiH i Republici Srpskoj: Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica, te na 23 javne lokacije svim građanima, pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara.

Na veliki značaj Wellion "Prve dijabetološke ordinacije na točkovima" ukazao je i sam načelnik Općine Stari Grad, g. Ibrahim Hadžibajrić, koji će za primjer drugima, kao prvi odgovorni građanin, izmjeriti vrijednost šećera u krvi, te će u ponedjeljak, 26.03.2018. godine, u 10:00 sati zvanično otvoriti ovaj događaj u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu.

U cilju poboljšanja kvaliteta života osoba svih starosnih dobi na području Općine Stari Grad, projektu će se pridružiti Centar za promociju i unapređenje zdravlja "Generacija”" koji će predstaviti grupno, preventivno-terapijsko vježbanje za poboljšanje lokomotornog statusa.

Wellion je premium brand, evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.

Više informacija o lokacijama i terminima na WellionClub.Adria Facebook stranici:.