Pružite tijelu hidrataciju, konzumirajte 2 litra vode dnevno

S
Sponzorirani članak
10.12.2012. u 10:16
2
Pružite tijelu hidrataciju, konzumirajte 2 litra vode dnevno
2
Pružite tijelu hidrataciju, konzumirajte 2 litra vode dnevno
Povećan unos tekućine u organizam nije rezerviran samo za ljetne mjesece. I zimi se preporučuje unos 2,0L tekućine dnevno (prema preporuci EFSE). To je zasigurno najefikasniji način da tijelu pružite prijeko potrebnu hidrataciju.
Ljeti tijelo gubi velike količine vode znojenjem, dok zimi niske temperature, vjetar te boravak u uredu i stanu, gdje je zrak jako suh, čini kožu osjetljivijom nego inače. Koža je prvi "štit" našeg organizma. U njoj ima čak 1,6 trilijuna stanica kojima je voda neophodna za obavljanje svih funkcija. Ukoliko joj nedostaje vlažnosti, ona gubi napetost i elastičnost te postaje naborana, suha, ispucala, a osim što gubi sjaj i njene su funkcije oslabljenje.

Hidratacija kože iznutra jedan je od najvažnijih preduvjeta za lijepu, glatku i prvenstveno zdravu kožu. Prirodna izvorska voda Jana, za razliku od krema, nema nuspojave prilikom korištenja, nema opasnosti od iritacije, te se ne ograničava i ne dijeli po tipu kože i godinama. Preporučena 2L prirodne izvorske vode (prema preporuci EFSE) tokom dana, pomaže osigurati dovoljnu količinu vode, toliko potrebnu našem tijelu. Kao i kod hidratantnih krema, i kod vode je potrebno voditi brigu o njenoj kvaliteti i mineralnom sastavu.Jana sa svojim posebno izbalansiranim mineralnim sastavom, idealnim omjerom kalcija i magnezija (2:1), prirodno niskim udjelom natrija, udjelom životno važnog elementa silicija - minerala neophodnog za strukturu svih vezivnih tkiva i organa, te pH vrijednosti 7,4, jednakoj pH vrijednosti naše krvi, idealan je izbor za svakodnevnu konzumaciju tokom cijele godine, te čini sastavni dio pravilne i zdrave prehrane.

Tajna lijepe kože, bez obzira na godine, skrivena je u prirodnoj izvorskoj vodi – Jana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: