{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Provođenje vremena pred računarom dovodi do depresije

F
22.5.2012. u 15:52
35
6
Provođenje vremena pred računarom dovodi do depresije
35
Provođenje vremena pred računarom dovodi do depresije
Najnovije istraživanje fakulteta nauka i tehnologije u Missouriju govori o tome da je jedan od indikatora depresije i provođenje prevelike količine vremena ispred monitora.
Njihovo straživanje je uključivalo 216 studenata i pratilo njihovu upotrebu interneta koristeći program Cisco NetFlow, koji im je pokazao koje stranice najčešće posjećuju, kako bi ustanovili pokazuju li simptome depresije.

Rezultati su otkrili kako su oni studenti koji su pokazivali simptome depresije najviše koristili uslugu "chatanja", konstantno preskakali s korištenja jedne aplikacije na korištenje druge te svako malo provjeravali svoj e-mail.

"Poteškoće pri koncentraciji i donošenje jasnih odluka poznati su indikatori depresije. Jasno je da pretjerano 'chatanje' uzrokuje izoliranost i usamljenost u stvarnom svijetu", naglašava istraživački tim.

Istraživači također tvrde kako se rezultati ovog istraživanja nadovezuju na rezultate onog nedavnog, koje je pokazalo povezanost depresivnosti s korištenjem društvenih mreža poput Facebooka ili Twittera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: