Zdravlje
95

Proširena paleta usluga u Prolabu

Prolab Sarajevo, medicinsko-biokemijski laboratorij, proširio je paletu svojih usluga čime se prilagodio zahtjevima svojih korisnika.

Ovaj laboratorij postao je za kratko vrijeme najpouzdaniji način da se brzo, kvalitetno, povoljno i bez nelagode obavi veliki broj laboratorijskih analiza, tako da je već u prvoj godini poslovanja zadobio povjerenje preko 7.000 pacijenata.

Ponuda je proširena na prenatalnu dijagnostiku, gdje je posebna pažnja stavljena na analize Double i Triple testa za detekciju Down i Edwards sindroma, te u području citogenetike na kariotip iz periferne krvi i deleciju Y kromosoma.

Usluge su proširene i na područje alergena, gdje se po povoljnim cijenama mogu napraviti dva panela i to nutritivni i inhalacioni sa po 30 najčešćih alergena.

Dijagnostika tumora je dodatno pojačana uvođenjem tumorskih markera HE4 (karcinom ovarija) i Cyfra 21-1 (karcinom pluća). U okviru proširenja usluga nude jedinstveni paket analiza HE4 i CA 125, uz izračun ROMA indeksa (Risk of Ovarian Malignancy Algorithm) kao pouzdan laboratorijski nalaz kojim se utvrđuje stupanj rizika za prisustvo karcinoma jajnika, kao jedan od oblika preventivne dijagnostike.

Set testova za otkrivanje celijakije također je u novoj ponudi, a novi važan segment je i test intolerancije na hranu (za 349 namirnica) s određivanjem osnovnih biokemijskih analiza u paketu, što je jedinstvena ponuda na tržištu BiH.

U području molekularnih testiranja usluge su proširene na područja testiranja trombofilije, cistične fibroze, gena za laktozu uz mnoge druge analize.

Kompletnu ponudu usluga laboratorija Prolab možete pronaći na internetskoj stranici www.prolab.ba, a više informacija dobiti putem telefonskog broja 033 776 280.