Želite smršati?
0

Prije svakog jela popijte dvije čaše vode

Sarajevo-x.com
Zaboravite na skupe pilule i napitke za mršanje, tajna gubljenja viška kilograma je u čaši vode, tvrde naučnici.

Istraživanja su pokazala da osobe koje popiju dvije čaše vode prije svakog jela smršaju više nego oni koji broje kalorije, navodi "Daily Mail".

Dok pilule sprječavaju tijelo da apsorbuje masnoće, voda jednostavno popunjava želudac. Voda je također uvijek dostupna i ne sadrži kalorije.

Američki naučnici su uporedili koliko su smršale osobe koje su prije svakog jela redovno pile malo manje od pola litra vode i osobe koje su koristile metodu brojanja kalorija.

Tokom tri mjeseca, oni koji su pili vodu prije jela su izgubili u prosjeku sedam kilograma, 2,2 kilograma više od osoba koje su brojale kalorije.

Ljudi trebaju piti više vode umjesto visokokaloričnih pića. To je jednostavan način kontrole tjelesne težine. U prethodnim istraživanjima je dokazano da osobe koje piju vodu prije jela pojedu osamdeset do devedeset kalorija tokom jednog obroka. Dnevno taj broj može biti i 300 kalorija.

Supa, tjestenina i varivo imaju i bolji efekat od obične vode. Voće i povrće također pomažu da se želudac popuni sa što manje kalorija. Istina je da je voda zdrava i korisna, ali se ne preporučuje konzumiranje u pretjeranim količinama.