{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pospješite efikasnost mozga

S
24.8.2007. u 12:25
1
0
Pospješite efikasnost mozga
1
Pospješite efikasnost mozga
Kako bi se održala i poboljšala kondicija mozga i njegovog djelovanja, potrebno ga je trenirati i ispravno hraniti. Zato je magazin "LA Times" u posljednjem izdanju svojim čitateljima predložio nekoliko navika koje će poboljšati efikasnost njihovog mozga.
1. Obratite pažnju na svoju ishranu. Da li ste znali da mozak teži samo 2% od ukupne tjelesne mase, ali konzumira oko 20% kisika i hranjivih materija koje svakodnevno unosimo u sebe? Stoga je od izuzetne važnosti zdrava ishrana i fizička aktivnost.

2. Pozitivne misli ohrabruju mozak i čine ga efikasnijim jer je rasterećen negativnih utjecaja i može mnogo bolje da funkcionira.

3. Postavljajte svome mozgu svakodnevno nove zadatke i izazove koje morate riješiti. Trenirajte ga zagonetkama, nesvakidašnjom literaturom i primijetit ćete napredak.

4. Istražujete, putujte… Kada se morate prilagoditi novoj sredini, vaš mozak mnogo bolje opaža novo okruženje i shvata novu kulturu što obogaćuje vaše znanje.

5. Smijeh je odlična metoda razvijanja kapaciteta mozga. Sarkastična i dobro osmišljena šala razvija mogućnost brzog razmišljanja i povezivanja.

Povratak klasične mode

24.08.2007. u 15:10

Savršena kafa svaki put

24.08.2007. u 11:52
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: