Druženje u BBI centru
0

FOTO / Pobijedi kašalj i promuklost uz Isla pastile

Sarajevo-x.com
Veliko interesovanje posjetitelja BBI centra u Sarajevu izazvalo je u subotu druženje koje je za Sarajlije pripredila farmaceutska kompanija Salveo.

Uz slogan "Pobijedi kašalj i promuklost uz Isla pastile" brojni sugrađani su imali priliku isprobati djelotvornu pomoć iz prirode kod suhe i nadražene sluznice grla, podražajnog kašlja i promuklosti, odnosno Isla pastile islandskog lišaja u tri okusa: Isla Moos blagog biljnog okusa, Isla Mint sa okusom paprene metvice i Isla Cassis pastile sa voćnim okusom ribizle i dodatkom vitamina C.

Promjenjivi vremenski uvjeti, te prelazak iz zagrijanih prostorija u kojima boravimo na niske temperature vani utječu na zdravlje našeg grla.

"U zimskim mjesecima skloniji smo problemima sa grlom, promuklošću i podražajnim kašljem. Ljekoviti sastojci ekstrakta islandskog lišaja koji se nalaze u Isla pastilama po svom sastavu i ulozi odgovaraju fiziološkoj sluzi, poput melema oblažu sluznicu grla i ždrijela i štite je od isušenog vazduha prepunog štetnih uticaja. Oštećena sluznica se tako brže oporavlja i ponovo uspostavlja svoj izvorni odbrambeni mehanizam", objasnila je mr. pharm. Lejla Nedžibović, direktorica kompanije Salveo.

Zbog svoje neškodljivosti Isla pastile se preporučuju svim odraslim (naročito starijima i osobama koje pate od žgaravice), trudnicama i dojiljama (Isla Moos), dijabetičarima (Isla Mint i Isla Cassis ne sadrže šećer), osobama koje imaju dodatan napor glasnica (nastavnici i predavači, osobe koje rade u prodaji, pjevači, voditelji...) ili borave u prostorijama sa isušenim vazduhom, sportašima i djeci iznad četiri godine (djeca preferiraju Isla Cassis pastile voćnog okusa).

Druženju kompanije Salveo "Pobijedi kašalj i promuklost uz Isla pastile" naročito su se obradovali najmlađi koji su uživali u isprobavanju Isla pastila i fotografisanju sa Isla vilenjacima i klovnom, ali i ostali članovi porodice.

Svi posjetitelji Isla štanda bili su u prilici dobiti korisne savjete kako zaštiti zdravlje svog grla, isprobati Isla okuse, ali i učestovavati u nagradnoj akciji kompanije Salveo koja je nagradila vjerne kupce svojih proizvoda (sirup za liječenje kašlja Prospan, kapi za nos Nisita, pastile za grlo Isla).

Druženje u BBI centru trajat će do kasnih popodnevnih sati u subotu.