Zdravlje
239

Planet zdravlja BH: Uspostavljanje dijagnoze bez vađenja krvi i brojnih nalaza

Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Dugi i bolni pregledi, vađenje krvi i uzimanje ostalih uzoraka mogli bi postati prošlost. Planet zdravlja BH nudi mogućnost pacijentima uspostavljanja dijagnostike bezbolnim, bezkrvnim, sigurnim i neškodljivim specijaliziranim analizatorom. Pregled traje samo tri minute, a ljekar dobije na uvid 131 parametar vašeg organizma.

"Sama disciplina integrativne medicine se zove termoregulacija. Na pet mjesta stavim katode kojim mjerim temperaturu tijela. Katode se stavljaju na vrat, pazuhe i pupak. Tada vidim temperaturu tijela i 131 parametar za tri minute. Bitno je da pacijent ne priča tokom pregleda. Nakon što dobijem parametru kažem pacijentu šta je uzrok određene tegobe. Mi se uglavnom fiksiramo na želučanu kiselinu, alergije, stres, poremećaj limfe, holesterol, masnoće, dijabetes 2 i to može izbalansirati. Kada vidimo šta je razlog tegoba onda ponudimo hladna cijeđena nerafinisana ulja koja su obrađen nanotehnologijom. To su prirodna ulja i kada ga pacijent unosi ćelija ga prepozna kao zdravo i apsorbira. Samim time pokrene se rad ćelije. Uvijek se radi o kiselom i baznom. Kada ste u kiseloj fazi neki organizmi ne reaguju i do 30 godina, a onda dolazi do stvaranja Candide albicans, najgore gljivice kojoj pogoduje kisele sredine i može se reći da je predstadij raka", rekao je dr. Kenan Vrca, vlasnik Planet zdravlja BH.

Analizi se mogu podvrgnuti i trudnice kao i djeca iznad 10 godina. Dr. Vrca ističe da je metoda sigurna i za mlađu djecu, ali se ne mogu očitati parametri ako su mlađa od 10 godina. Ovo je više preventivna metoda, mada na preglede dolaze i ljudi koji već imaju dijagnosticirane bolesti.

"Pregledom se vide krv, žlijezde, organi, protok, fermenti, šećer i sve ostalo. Nama je najvažniji želudac jer u njega sve unosimo i on to obrađuje, pa srce i ostalo. Kada je u pitanju cirkulacija glavna nam je limfa, pa krv i vene. Pacijenti su jako zadovoljni,. U ova dva mjeseca dosta njih je došlo sa problemima sa štitnom žlijezdom, s problemima kiseline, alergijama, stres...", rekao je dr. Vrca.

Planet zdravlja BH je privatno preduzeće koje je kupilo licencu od Planeta zdravlja u Ljubljani koji se integrativnom medicinom bavi 16 godina. U petak će d. Vrca posjetiti Evropski kongres integrativne medicine u Beogradu gdje će Japanci predstaviti studiju u kojoj će bit istaknuto da su ulja koja koristi ova firma pomogla ljudima koji su bili izloženi radijaciji u Fukushimi. Ulje su dali besplatno.

Planet zdravlja BH nalazi se u u Uniticu na visokom prizemlju. Radi svakim radnim danom od 9 do 17 sati, a pacijenti se primaju uz naručivanje.