Ne bojte se promjena
31

Pet navika kojih se morate riješiti ako želite biti sretni

G. S.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Autosugestija ima veliku moć. Ponekad sami sebi otežavamo život, ali nije uvijek lako definisati što tačno radimo pogrešno i kako nas to sputava.

Poruke koje sami sebi govorimo mogu imati veliki utjecaj na naš izgled, raspoloženje i osjećaj sreće. Ako se ne osjećamo dobro, vrijeme je da jednostavno promijenimo te poruke.

Popsugar navodi pet najvažnijih navika koje bismo trebali promijeniti ako se želimo osjećati dobro u vlastitoj koži.

Živjeti u prošlosti

Život ide dalje i stvari su drugačije nego što su bile nekada. Važno je to prihvatiti. Gubite dragocjeno vrijeme ako odbijate krenuti dalje. U redu je sjećati se, ali nemojte trošiti toliko vremena na razmišljanje ili razgovor o tome kako je bilo nekada. Pronađite sve što vas čini sretnim u sadašnjosti i pravite planove za budućnost.

[caption file="https://cdn.deskplus.rs/2019/12/30/proslost.jpg" id="3140669" alt="" alt_ba="" alt_hr="" description="" title="Prošlost" signature="Image by Gerd Altmann from Pixabay" width="1920" height="1080"][/caption]

Strah od promjene

Dr. Helen Steed, kreativna direktorica Glossiera, u svom studiju ima ploču s 10 osnovnih koraka na temu "Kako raditi bolje". U osmom koraku stoji – prihvatite promjenu kao neizbježnu. To je koristan savjet za posao, ali isto tako je koristan i za život. Poznato okruženje je ugodno, ali stvari će se uvijek mijenjati. Ako se bojite toga, velike su šanse da ćete patiti. Naučite vidjeti promjenu kao nešto dobro, nešto što donosi nove dobre mogućnosti.

Pretjerano razmišljanje

Ovo je navika koju je teško iskorijeniti, ali nije zdravo ponavljati iste razgovora u glavi iznova i iznova ili opsjednutost nečim što je netko učinio. Ponekad ljudi nešto učine ili kažu bez velikog razloga. Ako ste skloni pretjeranom razmišljanju koje vas sprječava donositi odluke, pokušajte se distancirati od analiziranja svake mogućnosti i pokušajte naučiti više se oslanjati na instinkt.

Želite svakome udovoljiti

Nemoguće je, neće se dogoditi ma šta učinili. Prestanite to pokušavati. Fokusirajte se na gradnju vlastite sreće, a drugi će vas u tome slijediti.

Ružno govorite sami sebi

Ako često sebi nešto ponavljate, počet ćete vjerovati da je to istina i to će postati vaša jeziva stvarnost. Prestanite sebi ružno govoriti. Umjesto toga, radite stvari koje će vas učiniti ponosnim na sebe i sjetite se da je korisno ponekad biti i narcisoidna osoba!