U borbi s virusima
22

Ovo je najbolji protuupalni napitak za poboljšanje imuniteta

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Snažan imunološki sistem i održavanje zdrave težine su osnovni aspekti cjelokupnog blagostanja.

Zamršena veza između imuniteta i gubitka težine često uključuje faktore kao što su upala i oksidativni stres. Protuupalni napici, bogati antioksidansima, pojavili su se kao moćni saveznici u podršci imunitetu i kontroli tjelesne težine.

Ovi napici koriste prirodne prednosti spojeva koji se bore protiv upale, pomažući tijelu da se odbrani od bolesti i potencijalno olakšavajući gubitak težine. Istraživanje sinergije između zdravlja imuniteta, upravljanja težinom i konzumacije protuupalnih napitaka otkriva holistički pristup wellnessu koji uključuje složenu interakciju tijela ovih sistema.

Kako bismo saznali kako možemo koristiti protuupalne napitke kao način za jačanje imuniteta i pomoć pri mršavljenju zahvaljujući antioksidansima, Michael Green je otkrio da je napitak od mrkve i đumbira odličan dodatak vašoj ishrani za vrhunski imunološki sistem i kontrolu težine.

Napitak od mrkve i đumbira ističe se kao moćan eliksir koji može značajno doprinijeti i imunitetu i gubitku težine. Prepuna antioksidansa, ova živahna mješavina pruža nutritivni podsticaj koji podržava odbranu organizma od bolesti i upala.

Mrkva je bogata beta-karotenom poznatim po svojstvima jačanja imuniteta. U međuvremenu, đumbir u mješavinu donosi protuupalne i probavne prednosti. Antioksidansi prisutni u ovom soku ne samo da pomažu u zaštiti imunološkog sistema, već pomažu i u gubitku težine smanjujući oksidativni stres i promovirajući zdraviji metabolizam.

Poznato je da dodatak đumbira još više smanjuje upalu. Đumbir sadrži bioaktivna jedinjenja kao što je gingerol, za koji se pokazalo da smanjuje upalu i pojačava imuni odgovor. Mrkva i đumbir su također prepuni vitamina i minerala, posebno vitamina C i A. Vitamin C je posebno poznat po jačanju imuniteta svojstva i sposobnost da podrže odbranu tijela od infekcija.